Felicitem als nostres estudiants i centres educatius públics de secundària, i reclamem més inversió en educació i serveis públics

Author 4

Fa poques setmanes, desenes d’estudiants molletans han realitzat les proves de la Selectivitat, per a l’accés a la universitat. Com ja és costum, un cop publicades les notes, coneixem quin paper han fet els i les nostres joves i, un cop més, l’ensenyament públic demostra bons resultats.

Des d’ICV EUiA ens mostrem satisfets que els instituts públics Vicenç Plantada i IES Mollet, han obtingut un 100% d’aprovats, i el també centre públic de secundària l’IES Gallecs, ha tingut la millor estudiant del Baix Vallès. La nostra felicitació  als estudiants al professorat i als centres educatius.
 
Aquestes dades evidencien que la qualitat i els bons resultats són una realitat a l’escola pública i desterren la idea de que els centres públics no donen una suficient formació i educació. Per això cal continuar apostant-hi i invertint-hi.
Malgrat les nombroses retallades en mestres, tècnics, TEIs, recursos psicopedagògics, infraestructures, inversions, i una disminució molt gran dels pressupostos en secundària, la professionalitat del personal docent ha aconseguit que els resultats siguin realment bons.
 
En educació, com en altres àmbits com la salut, la investigació, la recerca... l’esforç personal dels professionals està contrarestant els efectes devastadors de les retallades que tenen una clara intenció privatitzadora dels serveis públics. Tot i així, cal continuar reclamant i exigint inversions en els serveis públics i uns pressupostos que donin resposta a les seves necessitats reals. Si no és així, els efectes devastadors d’aquestes polítiques es veuran a curt termini.   
 

Edicions locals