Diàleg per solucionar problemes: sí, però compliment de les normes, també

Author 4

Des de el Partit del Socialistes de Catalunya creiem en una  societat diversa, amb persones de procedència geogràfiques ben llunyanes, amb creences i cultures diferents entre elles, però -creiem- totalment complementàries i mútuament enriquidores si observem el principi del respecte als altres i del respecte a les costums i les llei del nostre país.  Mollet del Vallès es caracteritza pel treball a favor de la bona convivència i la integració dels nouvinguts, per promoure el diàleg i el treball conjunt entre les diferents tradicions religioses, assumint-les com un element positiu.  Volem destacar que, durant tots aquests anys, la relació entre Ajuntament i les diferents comunitats religioses s'ha desenvolupat sota un clima d'entesa, de cordialitat i de col•laboració mútua.

Tal i com diu el nostre alcalde, en Josep Monràs, l’actuació d’aquesta comunitat islàmica no és representativa de tota la comunitat musulmana de la ciutat: “ens reunim habitualment amb totes elles i mai hem  posat cap impediment perquè puguin desenvolupar la seva activitat en locals que compleixen les normes i les ordenances urbanístiques de la ciutat. Inclús els hi hem facilitat espais municipals per poder celebrar festivitats importants”.

Per això pensem que el conflicte que estem vivint aquests dies amb diversos representants de la comunitat islàmica Al Huda de Mollet ha de ser un problema a resoldre per la via del diàleg i la sensatesa. Aquesta comunitat, però, sabia perfectament, des de fa mesos, que al local on volia fer un espai de culte no era permès donar-los aquest ús perquè la normativa urbanística no ho permetia. És per aquesta raó que no se’ls podia autoritzar unes reformes i un ús, perquè les normes són iguals per a tothom.

Diàleg per solucionar problemes: si, però compliment de les normes, també. Les normes de la ciutat i del país són de compliment obligatori per tothom. [...] Nosaltres  continuarem treballant pel respecte i el compliment de les normes de convivència que entre tots hem creat al llarg dels darrers anys en el nostre país per tal de seguir avançant en un clima d'entesa i col·laboració entre les diferents comunitats religioses.

PSC Mollet

Edicions locals