La Comunitat Al-Huda, d’esquenes al diàleg, només vol judicialitzar el conflicte

Author 4

Fa dos mesos que una de les comunitats islàmiques de la ciutat, anomenada Al-Huda amb seu des de fa tretze anys al carrer Sant Ramon de l’Estació de França, que va decidir obrir un conflicte, després d’anys de diàleg i enteniment, i traspassar-lo a l’àmbit judicial. La seva decisió de gastar 350.000 euros –sorprenent quantitat en temps de crisi per a moltes entitats i famílies-, ja han avançat 140.000 euros; en una botiga buida on només l’activitat comercial és permesa i on eren plenament conscient que la normativa urbanística local no els hi permetia utilitzar com a espai religiós. Aquest fet va alertar al veïnatge, que fins el mes de juliol gaudien d’una convivència exemplar de disset anys al barri i dels usos correctes dels locals i espais comuns.

En aquell moment, el Govern municipal amb l’alcalde Josep Monràs al capdavant, amb tot el recolzament del Partit dels Socialistes de Catalunya a Mollet, va actuar a través de dues vies. La primera precintant la botiga buida, com s’ha de fer davant de qualsevol afer d’incompliment urbanístic. I la segona, obrint una via de diàleg per reconduir la situació, que la Comunitat Al-Huda ha derivat en conflicte. Aquest conflicte, lluny de tractar de reconduir-ho entre tots, forces polítiques molletanes, com ICV-EUiA, s'han anant trobant amb els dirigents islàmics, i deixen de banda les opinions i afectacions dels veïns i de les veïnes de l’Estació de França.
 
Aquesta via del diàleg del Govern municipal ha passat primer per explicar la situació i parlar amb els veïns del barri, i a la vegada la cerca, sempre de la mà de la Comunitat Al-Huda, d’espais de culte a espais autoritzats de la ciutat i propers al nucli urbà. Com de fet ja va fer amb l’altra comunitat islàmica fa mesos amb total concòrdia i compliment urbanístic. També s’ha fet una crida a la mediació del Departament d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya i de les Autoritats del Consell Islàmic de Catalunya, que Al-Huda no ha escoltat. La seva resposta ha estat l’ocupació reiterada de l’espai públic de la Plaça Major per a les seves pregàries i l’entrada aquest cap de setmana en la botiga buida precintada pels serveis municipals urbanístics. Aquests fets estan comportant més de 200.000 euros en sancions a la Comunitat Al-Huda i als seus dirigents i coordinadors de les ocupacions d’espais públics i de la botiga.
 
Els i les socialistes lamenten el posicionament tancat de la Comunitat Al-Huda, d’incompliment de les normes urbanístiques i el trencament de la convivència al barri, fet que ens perjudica a tots els que estimem Mollet. Donem tot el nostre suport al Govern municipal, que de la mà dels veïns, estan fent un gran esforç i discret, tot i la nul•la predisposició de la Comunitat Al Huda, per solucionar el conflicte, i restablir la cohesió i aplicar les normes municipals que permeten la convivència a la nostra ciutat. 
PSC-Mollet

Edicions locals