Comunicat de la Comunitat Musulmana Al-Huda

Author 4

Al-Huda ha estat la primera associació musulmana de Mollet del Vallès. La vam fundar una colla de treballadors immigrants d’origen magribí  cap a l’any 1996. Des d’aquesta data estem instal·lats en un local situat al carrer Sant Ramon 57. El nombre de membres ha anat creixent de manera important des de la seva creació.

Ja fa temps que manifestem la necessitat de traslladar-nos a un local que ens permeti dur a terme les nostres activitats en condicions. El del carrer de Sant Ramon se’ns ha quedat petit i té moltes mancances. La resposta de l’ajuntament sempre ha estat la mateixa, ens hem de traslladar al polígon industrial de Can Prat.

No sabem quins són els motius que porten a que ens hàgim de convertir en invisibles. Portem 17 anys al carrer Sant Ramon i mai hem tingut cap problema de convivència amb el veïnat, tot i que alguns divendres, durant la pregària del migdia, el tràfic de fidels sigui molt gran i la vorera quedi envaïda de gent.

Dies abans del Ramadà vam signar la compra del nou local, molt a prop de l’antic. En una zona on, malgrat el que digui l’ajuntament, està permès instal•lar-hi un centre de culte. El dia abans del començament del mes més important de d’islam, la policia, seguint ordres de l’alcalde, ens el va precintar.

Es tracta d’un espai amb molts avantatges, començant pel fet que no molestem a possibles veïns doncs a dalt tenim un local destinat a oficines. Hi podem dur a terme les nostres activitats còmodament, no només les cincs pregàries diàries, sinó també classes d’àrab, tant a infants com a adults, xerrades, celebracions, etc. Això és tot el que es fa dins una mesquita. Els ciutadans de Mollet ho han pogut comprovar al llarg d’aquests, fins al moment, dos mesos que portem resant i donant classes davant de l’ajuntament, com a protesta per la negativa del consistori a donar-nos permís per exercir les nostres activitats en un espai de la nostra propietat.

Com que no considerem ni justa ni legal la decisió del govern de la ciutat, hem decidit entrar al nostre local, on no tan sols no se’ns deixa pregar sinó que se’ns nega també l’accés. Hi hem començat a fer les activitats no relacionades amb el culte.

No estem ocupant res, estem usant un espai de la nostra propietat, comprat amb els nostres diners. La resposta ha estat la presència nit i dia d’una patrulla de la policia local davant de la porta, demanant la documentació a tota persona que entra o surt n no nos deixen entrar por roden del alcalde , com si fóssim delinqüents. Mentrestant continuarem fent les cinc pregàries diàries davant de l’edifici de l’ajuntament, com fins ara.

Tot i tenir del nostre cantó la Constitució i no contravenir ni la normativa local ni la Llei de Centres de Culte de la Generalitat, se’ns nega el dret a la pràctica de la nostra religió.

L’aconfessionalitat d’un estat significa respecte i igualtat de pràctica per a totes les confessions, la musulmana inclosa. És un dret constitucional.

Som musulmans però davant tot, som ciutadans de Mollet, amb els nostres drets i les nostres obligacions, paguem impostos directes i indirectes com tothom i volem ser tractats com a tals.

Obligar a instal•lar mesquites lluny del casc urbà suposa abocar el col•lectiu musulmà a la marginalitat i tancar els ulls a la realitat.

Ahmed Belgouch, Associació Al-Huda de Mollet del Vallès

Edicions locals