Catalunya sí, Espanya també

Author 4

Com ja se sap estem vivint un moment polític d’especial transcendència. El debat independentista ha passat a ser l’única ocupació i preocupació del Govern de Catalunya, qui pretén dividir als catalans en dos bàndols: els bons són els que estiguin del seu costat; i els que no pensin com ell, ignorats.

Nosaltres com milers de catalans, a més de catalans ens sentim plenament espanyols i volem pertànyer  a Espanya per milers de raons en les quals creiem o simplement perquè ho sentim.
Com molts pares i mares volem que els nostres fills coneguin la Catalunya  plural i oberta que hem conegut. La resta d’Espanya ha d’escoltar i estimar Catalunya com des de Catalunya s’ha de valorar la pluralitat i la riquesa de l’Estat.

Ara és el moment de superar reptes, d’abordar solucions del present i per les futures generacions. Construir i no destruir una Espanya de tots. Tenim una història comuna: els vincles sentimentals i les arrels culturals que ens uneixen suposen tot un passat  conjunt, però també assenyalen un futur que encara està per escriure. I ho diem ben clar, orgullosos i sense complexos, perquè sentir-nos catalans i espanyols són sentiments perfectament compatibles i no volem escollir només un i haver de rebutjar l’altre.

Som molts els que no caiem en el parany de pensar que la independència és el miracle als problemas que travessem. Per això és molt important la implicació de tots. No volem arribar a penedir-nos de no haver fet res com a protagonistes que som de la societat catalana. El passat  12 d’octubre, l’anomenada majoria silenciosa de Catalunya tenia l’oportunitat de sortir al carrer i dir la seva. Evidentment no va ser tan nombrosa com la de la Diada però ni va tenir tant ressò polític com a mediàtic ni de publicitat. Ja és hora que el president del Govern de Catalunya governi per a tots els catalans, no només per als independentistes sinó per a tot el conjunt dels 7,5 milions de catalans. En contraposició a aquestes dades val a dir que nosaltres tenim un únic cor i que com deia l’eslògan Som 47 milions. 

PP de Mollet

Edicions locals