No seria millor tractant-nos d’igual a igual?

Pere Pi

Què millor que ser uns bons veïns, un veïns que puguem fer negocis junts, estratègies comercials, projectes, treballs, com a dos germans, no com una parella barallada, sinó de tu a tu, de igual a igual. Per què Catalunya ha d’estar supeditada al que diu i ordena el Gobierno i dels que pengen, vull dir, les crítiques dialèctiques del President d’Extremadura, per exemple i de la Rosa Diez i de l’Esperanza Aguirre (aquests ja no són del propi Gobierno però punxant i punxant, no ens deixen viure) i de tants i tants polítics que, pel sol fet d’ésser catalans ens maxaquen, ens podem imaginar un tracte d’igual a igual?, treure’ns de sobre aquesta pressió dels “d’allà”?, ah, i no ens oblidem de la premsa visual, l’escrita i la ràdio dels “d’allà”.

Hi hauria una competència lliure i maca, tant tècnicament com políticament. Ens imaginem mirar cada mes el percentatge de l’atur? i del IPC? i del PIB i l’exportació i de la investigació i dels resultats esportius? Tot seria un goig, cada setmana, cada mes, només veient les estadístiques ja seria una satisfacció.

Quan guanyaria el Marc Márquez, el Pol Espargaró, l’Alvaro Viñales, els Gasol, la (nadadora....), tots podrien anar amb la senyera arreu i els locutors podrien dir que han guanyat els “catalans”, etc. etc.

I el Passaport? i el DNI? i les matrícules dels cotxes?, TOT seria català. Quan viatgéssim i ens preguntessin d’on som, podríem dir, de CATALUNYA, un país que està entre França i Espanya i que tenim la pròpia llengua, el català...

I el turisme?, Catalunya es posaria de moda i ens vindrien d’arreu, també les gran multinacionals a instal·lar-se a Catalunya, doncs ara ja tenim molt de crèdit. I les ambaixades?, també dels principals països es vindrien a instal·lar-se aquí i tot això seria riquesa. Sí, els castellans, els del “Reino de España”, els podríem tractar de tu a tu des del primer dia de la independència.

I quan els delegats d’Espanya i Catalunya es trobin a Brusel·les podran, entre els dos, fer força a favor de l’Europa del sur, etc. d’igual a igual, de tu a tu, què millor.

Edicions locals