Qui ho té més difícil?

Pere Pi

Sempre es diu que els catalans ho tindrem difícil el 9 de Novembre per poder votar la Consulta però, només ho tindrem difícil els catalans? Sembla que els espanyols, el Gobierno de España, també ho tindrà difícil per evitar que votem... perquè, és molt gros impedir votar!

Si escoltem bé els d’allà, ja no parlen amb la seguretat que ho feien fa uns mesos. La premsa d’allà segueix igual i la Rosa Díez de UPyD també, però, el Rajoy té els seus assessors i li deuen haver dit: compte, que els tractats internacionals els hi donen la raó als catalans  i el Tractat de la Unió Europea diu ben clar que no hi pot haver  cap agressió i que tampoc es poden sobrepassar segons quin límits.

Els tractats internacionals ho diuen prou clar: els pobles tenen dret a triar el seu futur i  la voluntat dels pobles està per sobre de les lleis, és això el  que els assessors de Rajoy li diuen i és per això que ja van més en compte.

Ara veuen que l’única solució serà convèncer el poble català que la millor opció és seguir lligats a Espanya i per això haurien d’autoritzar la Consulta i guanyar-la. Per entrar en aquest joc els sobra la Sánchez-Camacho i tampoc en tenen cap altre que sigui bo per defensar l’unionisme i guanyar simpatitzants. Aquest és el problema real del PP.

Dependrà molt de les eleccions europees, dels resultats que tingui el PP el 25 de Maig, per poder dedicar-se plenament al problema català. Ell sap que la democràcia el té acorralat, entre les cordes. El seu cap de gabinet Jorge Moragas (català) ja li ha dit, el primer pas és substituir la Sánchez-Camacho, així doncs, sembla que aquesta senyora té els dies comptats.

Veient el panorama, no està gens clar que els catalans, l’ANC, el partits catalanistes favorables al procés i el poble, ho tinguem més difícil que el propi “Gobierno” de Rajoy.

Edicions locals