Òmnium treballarà per fer realitat la consulta i per la victòria del sí

Author 4

Òmnium Cultural, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) valoren molt positivament l'acord presentat avui pel conjunt de forces parlamentàries favorables a l'exercici del dret a decidir. Les tres entitats de la societat civil reafirmem el seu compromís per defensar la votació de la consulta sobre la independència fixada per al 9 de novembre del 2014 i portar fins al final el procés democràtic d'autodeterminació català.

Òmnium, l'ANC i l'AMI han fet aquesta valoració en una compareixença conjunta, després de l'anunci fet al migdia pel President de la Generalitat, Artur Mas, i els dirigents dels partits parlamentaris favorables a la consulta. Hi han intervingut la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, i el president de l’AMI, Josep Maria Vila d’Abadal, que han coincidit a valorar positivament aquesta decisió de fixar data i pregunta.

Òmnium ha expressat el seu compromís de treballar fermament per fer possible aquest referèndum i per a la victòria del sí; del sí a un estat català i del sí a un estat català independent. Muriel Casals ha dit que l'entitat posarà la màxima capacitat de mobilització al servei del país i d'un procés democràtic que avui ha fet un pas important.

Òmnium Cultural destaca que avui som més a prop de viure en un país normal. La presidenta de l'entitat, Muriel Casals, ha remarcat l'esperança i la il•lusió que la votació del 9 de novembre representa per a la majoria de la societat catalana, que ha manifestat reiteradament, tant al carrer com a les urnes, el seu desig de decidir el futur del país.
Jordi Gabarró

Edicions locals