Cal no tenir por i anar a totes

Author 4

La gent d’Ara Mollet–ERC comencem l’any malament: amb molta preocupació per la ciutadania de Mollet de Vallès que pateix la crisi. La situació de molts dels nostres conciutadans és desesperada i els responsables de les polítiques d’ocupació, de preus, de salaris i d’impostos s’atreveixen a dir que al 2014 tot millorarà, mentre congelen el salari mínim en una xifra que significa la meitat del que establirà Alemanya i menys de la meitat del que ja té França.

Des d’Ara Mollet–ERC tenim clar que per redreçar aquestes polítiques i fer-ne de noves orientades a la justícia social ens calen les eines d’un Estat, d’un estat independent. El 9 de novembre decidirem si volem un nou país on ningú no es quedi enrere o continuem a l’Estat espanyol de les tres opcions: o emigro, o em venc barat a un amo, o me'n vaig a l'atur.

L’oportunitat que tindrem al 2014 és il·lusionant; cal acceptar que hem passat massa anys confiant que, ara sí, l'un i l'altre ja ens solucionaven els problemes. Amb l'agreujant que, pel camí, l'Estat i un mercat, en menys mans i més poderoses, s’ha polit sectors econòmics sencers d'orientació social. L'últim, les caixes d'estalvis.

Per això nosaltres volem un nou sistema econòmic basat en el planter empresarial que creix amb vitalitat: bancs d'inspiració social i cooperativa, d'entitats de finançament directe de pimes a través d'inversions de petits estalviadors. El desenvolupament de cooperatives de consum energètic per fer front a l'espoli dels oligopolis. I cooperatives de consumidors alimentaris que promoguin l'adquisició de productes de proximitat en relació amb agricultors individuals o cooperatives. Volem el país de les cooperatives de segon grau, que agrupen microempresaris autònoms o pimes per millorar les compres o la comercialització.

I al 2015, des de l’Ajuntament de Mollet, on també es produirà un canvi,  promourem la desmonetarització de les relacions interpersonals i interempresarials i facilitarem l’intercanvi en espècies creant circuits alternatius al sistema d'extracció dels poderosos.

El canvi és possible, només cal no tenir por i anar a totes tant al 2014 com al 2015.Ara Mollet-ERC

Edicions locals