Competències i consulta

Author 4

Des del Partit Popular Català, s’ha assegurat que el president de la Generalitat, Artur Mas, no té un pla per a Catalunya, només una obsessió: la consulta. Enfront això, s’ha proposat a Mas que aprofiti l’oportunitat que li ofereix el Govern d’Espanya de participar en el diàleg sobre el model de finançament que s’enceta, dialogar per millorar les relacions amb la resta d’Espanya i dialogar per millorar el nostre autogovern.

En aquest context, el PPC ha assegurat que no hi haurà autorització per part de l’Estat per fer una consulta il·legal i la sol·licitud de la delegació de la competència per fer referèndums via el 150.2 es denegarà, com ja ha passat en quatre ocasions amb peticions per part d’aquesta Cambra, l’última tot just fa un any, davant les que el Congrés dels Diputats –democràticament- va dir que no.

Així mateix, s‘ha assenyalat que no es canviarà la Constitució ni en virtut de l’article 90 ni del 168, així com que la llei de consultes actual, ni la que està ara en tràmit, permetran al Govern de la Generalitat convocar un referèndum que està fora de les seves competències.
Finalment, el PPC ha criticat aquells que defensen aquesta consulta il·legal apel·lant a la democràcia recordant que els catalans hem exercit la democràcia moltes vegades, 41 en concret, el que suposa que hem emès el nostre vot una vegada cada deu mesos des de l’inici de la democràcia.

Els catalans no ens mereixem un president de la Generalitat que no només acusa al president del Govern de despotisme il·lustrat, sinó que menteix als catalans, un president que està obsessionat i capficat i que està portant Catalunya al precipici.

Tot això es tradueix en un assumpte que ocupen de pàgines la premsa i genera divisions, enfrontaments i xerrades a tot arreu, quan només es tracta d’un problema de competències.
Tots els dirigents i càrrecs públics han jurat o promès ser fidels a la Constitució en el seu nomenament i no val desdir-se ara i fer-se l’orni.PP de Mollet

Edicions locals