En defensa de l’escola pública, catalana i de qualitat: no a la sentència del TSJC

Author 4

Des de Joves d’Esquerra Verda-Vallès Oriental volem mostrar el nostre rebuig a la Sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que imposa a 4 centres d’educació primària i un institut, aquest darrer a Sant Fost de Campsentelles, a impartir un mínim del 25% de les assignatures en llengua castellana.

Amb aquesta decisió judicial, juntament amb els constants atacs que l’educació pública està patint, ja sigui des del Govern Central o des de la Generalitat, queda completament afectat el model d’inqüestionable èxit d’escola catalana. Sabem que ambdues mesures tenen contingut exclusivament polític i cerquen la uniformització cultural, política i social, l'anul·lació de la capacitat crítica de la ciutadania i l'exclusió social a través de l’elitisme, així com la marginació de les llengües de l'Estat diferents del castellà, concretament la marginació del català, patrimoni de totes les ciutadanes que viuen arreu dels territoris de parla catalana.

Així, des de JEV volem tornar a reclamar la defensa activa i la promoció d’una escola pública, catalana i de qualitat, on la rebel·lia front a aquests tipus de decisions irresponsables no deixa de ser una possibilitat a considerar, tal i com va fer tota la comunitat educativa, i especialment les docents, de les illes front el TIL.

És per això que des de Joves d’Esquerra Verda-Vallès Oriental:

  • Reclamem una educació pública, de qualitat i en català que serveixi per al desenvolupament social, intel·lectual psicomotor i ètic dels infants i adolescents, és a dir, una educació que tingui com a eix central fomentar el desenvolupament d’una ciutadania activa i conscient, base indispensable per a una societat democràtica i equilibrada.
  • Mostrem el nostre suport a la comunitat educativa afectada per aquesta decisió judicial i animem als centres a desobeir qualsevol mesura que pugui posar en qüestió un model educatiu d’èxit rotund i que es configura com una necessitat de primer nivell en la conjuntura política, social i econòmica que se’ns planteja actualment al nostre país.
  • Encoratgem a les diferents associacions i organitzacions a la mobilització en rebuig de la decisió judicial així com de les constants retallades a l’educació pública.Joves d’Esquerra Verda-Vallès Oriental

Edicions locals