Ja han passat les eleccions europees

Patricia del Pozo

El passat diumenge dia 25, va ésser el dia triat per a votar a les eleccions europees. Després de 5 anys de Troika, retallades socials i enfonsament del nivell de vida sobretot dels països del sud, els ciutadans europeus estàvem cridats a les urnes. A les 9h del matí, Mollet obria les portes dels col·legis electorals sense cap incident. Els núvols cobrien tot el cel i amb aquest panorama anaven passant les hores i tots els ciutadans anàvem exercint de mica a mica el nostre dret a vot.

 


A Catalunya va pujar la participació, fet que ens ha d’alegrar, però encara hi ha molta gent que es va quedar a casa. La participació ha estat d’un 47,5%, això vol dir que es desconeix el pensament sobre els interessos i inquietuds del 52,5% restant, i això és una pena perquè aquest és el principal objectiu de la democràcia. Aquest fet no ajuda als nostres dirigents a aconseguir millores per a tots nosaltres i em sembla curiós que unes eleccions que ens poden canviar la vida no despertin gaires passions.

 


Ara ja, uns dies després, tots els partits han fet balanç dels resultats en el seu conjunt, han pres diferents decisions que ja han estat prou comentades i jo no hi entraré perquè a mi m’agrada mirar els resultats de la meva ciutat, i si mirem els resultats molletans, Mollet continua sent clarament socialista i d’esquerres, és irrefutable, i estic segura que és per la bona gestió municipal. Mirant la resta dels resultats s’observa (i ja fa temps que es veu) que la pujada d’ERC és a costa dels vots de CiU, fet que per una banda és lògic perquè CiU té la presidència de la Generalitat i els partits que estan al govern són els que s’acostumen a castigar als comicis electorals. Ja veurem amb el temps si ERC continuarà “robant-li” els vots a CiU o si CiU remuntarà, però segurament la seva actitud a partir d’ara, sobretot la del President Artur Mas, serà la que decideixi part del seu destí.

 


Amb tot i això, el dia de les eleccions ja s’ha acabat, i un cop recomptat l’últim vot les urnes es guarden amb cura, i cal esperar a la propera festa de la democràcia, que és d’aquí a un any, on tindrem eleccions per avaluar tot el bon treball realitzat pels nostres actuals dirigents i tornar a confiar i mantenir el benestar que tenim actualment a Mollet.

Edicions locals