La república que volem

Redacció

Els que portem molt temps plantejant la necessitat d'un canvi de sistema estem gratament contents que aquesta opció s'està obrint pas a passos de gegant .

 


 Després de l'abdicació de l'actual rei , hem vist com s'omplien les places i carrers de tot l'estat i també a la nostra ciutat de Mollet de gent reivindicant un referèndum perquè els i les ciutadanes puguin decidir a través d'una votació si volem seguir amb aquesta monarquia hereditària i corrupta o bé iniciar un procés constituent que pugui desembocar en la proclamació de la III República Federal , plurinacional solidària i de lliure adhesió .

 


Aquesta república que no és només un canvi en la prefectura de l'estat sinó que acabi amb un sistema , bipartidista del PP i PSOE ple de privilegis , corrupció , empobriment de les classes populars que estan sent sotmeses a un escarni sense precedents des de la dictadura Franquista , i criminal.

 


Una nova republica que begui dels avenços de la II República i camini cap al futur amb noves regles del joc polític , democràcia directa com referèndums vinculants , un estat clarament laic amb la separació esglésies estat , garantir per llei l'educació i la sanitat pública , processos revocatoris , rendició de comptes , transparència en tots els poders de l' estat sense excepció , cap càrrec públic aforat , una llei electoral proporcional pura , ia més que aquest procés es faci amb la ciutadania que culmini amb una nova constitució ratificada pel poble sobirà .

 


Ara és el moment de mobilitzar-se el poble vol decidir i ho vol decidir-ho tot , no podem deixar als poderosos que decideixin per nosaltres , ells ja sabem el que volen , seguir explotant al poble , amb pors , mentides , controlant tots els grans mitjans de comunicació per manipular al poble , per seguir amb la seva espoli i privilegis .

 


És possible una nova republica ? en les últimes eleccions europees , el bipartidisme monàrquic del PP i PSOE han perdut més del 30 % dels vots i s'han enfortit formacions polítiques netament republicanes , com IU - EUIA - ICV - ANOVA - VERDS - ERC I PODEM algunes bases i sectors importants del PSOE , i sobretot una joventut combativa amb ganes de canviar-ho tot , aquesta nova realitat ha posat molt nerviosos els poderosos i veuen que en properes eleccions la correlació de forces canviï i per això han accelerat l'abdicació , que els permet els dos terços que tenen ara mateix els garanteixen el bipartidisme monàrquic del PPSOE .

 


Finalment si els poderosos monàrquics no cedeixen perquè el poble sobirà voti , seguirem no reconeixent aquesta monarquia il • legítima , hereva del franquisme i convertirem els carrers i les eleccions municipals i altres en un clam popular per la Republica i la igualtat social .

 

 

 

 

 

Antonio López

 

Edicions locals