Sobre l'exdirector de Vallès Visió

Redacció

Ja fa temps que el cas és a sobre de la taula i l'acomiadament de qui va ser el primer director de la televisió supracomarcal Vallès Visió, Jordi Seguer, per part del Consorci Teledigital Mollet i presidit per l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, sembla no tenir una solució que hagi d'arribar de forma imminent.

 


L'acomiadament es va produir envoltat de polèmica, ja que el CTM va qüestionar l'actuació de Seguer davant la direcció de la televisió pública vallesana, però dies més tard es va fer evident que aquest va rebre pressions per part de l'ens qui gestiona el canal sobre la línia editorial i l'exercici de la llibertat de premsa que l'exdirector va desenvolupar al mitjà.

 


Conec personalment a Seguer. Vam coincidir en l'època quan era director de l'emissora municipal de Parets del Vallès. Certament era un apassionat de la seva feina i sempre volia oferir de manera ambiciosa i professional un producte comunicatiu de qualitat a la ciutadania esdevenint així, i encara a l'actualitat, l'emissora RAP107 FM, una de les millors apostes en l'espectre comunicatiu a nivell comarcal (amb l'ajuda dels professionals que allà hi treballen i s’esforcen dia rere dia). Quan es va donar a conèixer que Seguer seria el director de la nova televisió ho vaig celebrar. El model de la televisió que naixia, malgrat la manca de recursos en tractar-se d'una TV modesta, considerava que ho feia sota la direcció d'una persona plenament competent.

 


El fet del seu acomiadament per part del CTM ja fa més d'un any em va suposar una certa decepció ja que, malgrat no estar d'acord amb la línia editorial que havia emprès el canal, considero que el producte com a projecte comunicatiu que s'estava oferint era decent i de qualitat. Dit això, cal dir que les declaracions del ja exdirector, sobre com s'havia vist pressionat pel Consorci Teledigital Mollet en com havien de ser tractades les informacions que emanaven de les administracions implicades en el Consorci, destapa una trista conducta consistent en què alguns polítics no poden evitar controlar els mecanismes que tenen al seu abast per tal d'intentar manipular l'opinió pública i poder crear una falsa imatge de la tasca, del tot qüestionable, que aquests porten a terme.

 


Després d'un temps, que ja es pot qualificar d'excessiu, la vista del procés de demanda per part de Seguer sobre el seu acomiadament s'ha hagut de suspendre per segon cop, ja que el màxim representant del CTM, el senyor Josep Monràs, es nega a declarar i només s'acull a l'opció de poder testificar per escrit.

 


Si ja és trista la imatge que un mitjà de comunicació i els seus professionals hagin de ser qüestionats i pressionats sense poder exercir lliurement la seva professió, més trist encara és comprovar com els responsables d'aquesta situació, amaguin el cap sota l'ala, coneixedors que els efectes que en podrien resultar no serien positius per als seus interessos.

 


Des d'aquestes línies vull fer explícit el meu suport a l'exdirector de Vallès Visió, Jordi Seguer i desitjar la ràpida resolució del conflicte, acabant per ser readmès i procedentment indemnitzat, que és el que considero que hauria de ser just per a aquell qui és acomiadat pel simple fet d'exercir amb llibertat la seva professió. I a tots els professionals que treballen dia a dia exercint el periodisme, encoratjar-los a seguir fent la tasca d'explicar la realitat tal com és, sense distorsions i amb absoluta independència i criteri.

 

 

 

 

Adam López, ex-membre del Consell Assessor de Mollet Comunicació, S.L.

 

Edicions locals