La República que volem

Redacció

Els que portem molt temps plantejant la necessitat d'un canvi de sistema estem gratament contents que aquesta opció s'està obrint pas a passos de gegant.  Després de l'abdicació de l'actual rei , hem vist com s'omplien les places i carrers de tot l'Estat, i també a la nostra ciutat de Mollet, de gent reivindicant un referèndum perquè els i les ciutadanes poguem decidir, a través d'una votació, si volem seguir amb aquesta monarquia hereditària i corrupta o bé iniciar un procés constituent que pugui desembocar en la proclamació de la III República Federal , plurinacional solidària i de lliure adhesió.

 

Aquesta república no és només un canvi en la prefectura de l'Estat sinó que acabia amb un sistema bipartidista del PP i PSOE ple de privilegis , corrupció , empobriment de les classes populars que estan sent sotmeses a un escarni sense precedents des de la dictadura Franquista i criminal. Una nova republica que begui dels avenços de la II República i camini cap al futur amb noves regles del joc polític , democràcia directa com referèndums vinculants. Un Estat clarament laic amb la separació d’esglésies i Estat, que garanteixi per llei l'educació i la sanitat pública , amb processos revocatoris i rendició de comptes. Volem transparència en tots els poders de l' estat sense excepció, cap càrrec públic aforat, una llei electoral proporcional pura i, a més, que aquest procés es faci amb la ciutadania que culmini amb una nova constitució ratificada pel poble sobirà.

 


Ara és el moment de mobilitzar-se. El poble vol decidir-ho tot i no podem deixar als poderosos que decideixin per nosaltres. Ells ja sabem el que volen: seguir explotant al poble amb pors, mentides, controlar tots els grans mitjans de comunicació per manipular al poble, per seguir amb la seva espoli i privilegis. És possible una nova republica? en les últimes eleccions europees, el bipartidisme monàrquic del PP i PSOE han perdut més del 30 % dels vots i s'han enfortit formacions polítiques netament republicanes com IU - EUIA - ICV - ANOVA - VERDS - ERC I PODEM algunes bases i sectors importants del PSOE , i sobretot una joventut combativa amb ganes de canviar-ho tot. Aquesta nova realitat ha posat molt nerviosos els poderosos que veuen que en properes eleccions la correlació de forces canvia i per això han accelerat l'abdicació , que els permet els dos terços que tenen ara mateix els garanteixen el bipartidisme monàrquic del PPSOE.

 


Finalment si els poderosos monàrquics no cedeixen perquè el poble sobirà voti , seguirem no reconeixent aquesta monarquia il·legítima i hereva del franquisme. Convertirem els carrers i les eleccions municipals, i altres, en un clam popular per la Republica i la igualtat social.

 

 

 

 

 

Antonio López

Edicions locals