Volem un nou model d’estat: federal i republicà

Redacció

Compartim amb molta ciutadania progressista que és més necessària que mai una reforma de la Constitució en un sentit federal i republicà. Hi ha molts temes, sobre els quals la ciutadania, molts de nosaltres no vam poder participar del debat ni la votació de la Constitució del 1978, que cal posar sobre la taula i actualitzar-los per fer viable l’estat espanyol.

 


Ens cal un nou marc normatiu per a la convivència i el progrés, en un sentit federal on es reconegui el caràcter plurinacional, amb el respecte i defensa de les cultures i les llengües, com a patrimoni de tots i de totes. També, és per a nosaltres legítim, assolir els nostres profunds principis i valors republicans a través, entre d’altres aspectes, d’una nova forma política: la república federal i acabant amb els privilegis històrics que ara té l’anomenada família reial

 


Aquesta reforma de la Constitució, l’han de fer possible les majories que estableix el procediment constitucional de revisió i ha de fer-se a través de la inexcusable participació de la ciutadania, per aprofundir democràticament en el respecte de les minories i per recuperar plenament els poders públics i els representants de la ciutadania com a eines vàlides per a la justícia social i la igualtat entre les persones dels nostres municipis. Aquest respecte democràtic, per a nosaltres és un valor bàsic pel que moltes persones companyes van lluitar i van deixar la vida, i nosaltres el defensem amb responsabilitat i convenciment.

 

 

 

PSC de Mollet

 

Edicions locals