La transparència i els secrets de l’alcalde Monràs

Redacció

A principis de 2014 ens assabentàvem d’una sèrie de sentències del Tribunal Suprem sobre l’expropiació de la Vinyota que obliguen l’empresa Mollet Impulsa a pagar més de 25 milions d’euros als antics propietaris dels terrenys.

 


Llavors des d’Ara Mollet – ERC ens vam mostrar molt preocupats per la futura viabilitat de l’empresa, i vam valorar les sentències com a clarament injustes, ja que afavoreixen els interessos privats per sobre dels col·lectius.

 


Però això no pot amagar la responsabilitat del Govern de la ciutat en la gestió d’aquestes expropiacions i del procés judicial, a més de l’ocultació intencionada d’informació que durant aquests anys s’ha fet a l’oposició i la població en general.

 


La setmana passada informàvem que l’empresa municipal Mollet Impulsa ha sol·licitat un concurs de creditors; si no s’assoleix un acord en els propers mesos significarà la liquidació de l’empresa. Aquesta informació creiem, responsablement, que l’han de conèixer tots els molletans, ja que estem parlant d’una empresa que té el 100% de capital públic. L’empresa té 52.000 propietaris.

 


Però el govern de l’alcalde Monràs no ho veu així, ja que la seva reacció ha estat dir que estudiaran emprendre accions legals contra Ara Mollet-ERC per difondre aquesta informació. Senyor Monràs: en l’administració pública tot ha de ser públic com el seu nom indica, excepte que comprometi la seguretat o la intimitat de les persones. Com a oposició, la nostra tasca al Consell d’Administració de Mollet Impulsa és de control i és la nostra obligació envers la ciutadania informar del que està passant si els que ho han de fer, o sigui vostès, no ho fan. Actuen com si l’empresa pública fos una lògia secreta amb jurament de confidencialitat.

 


L’afer de les expropiacions de La Vinyota pot hipotecar el futur de generacions senceres de molletans i el mínim exigible a l’Ajuntament és que practiqui la transparència de la qual tant se n’omple la boca, exposant tota la veritat damunt de la taula i assumint la responsabilitat de les decisions preses.

 

 

 

Ara Mollet-ERC

Edicions locals