L’Onze del Tricentenari

Redacció

Tenim a tocar novament l’Onze de setembre. Aquest any el significat d’aquesta Diada es multiplica perquè enguany commemorem el Tricentenari de la caiguda de Barcelona després d’un llarg setge i de la consegüent pèrdua de les llibertats i constitucions catalanes.

 


Sovint s’oblida que l’Onze no se celebra res, sinó que es commemora que tot i la derrota de 1714, la voluntat de ser de Catalunya i de la seva gent persisteix. La institucionalització i vulgarització de l’Onze de setembre és tan profunda que fins i tot el mot “diada” ha quedat associat a aquest dia.  Esquerra Republicana de Mollet porta anys intentant -amb mocions i l’absència dels nostres regidors a l’acte del monument de Rafel de Casanova- que l’Onze de setembre sigui una jornada reivindicativa i que abandoni la paradoxa que, fins i tot el Partit Popular que es va oposar a l’Estatut del 79 o que va impugnar el del 2006, participi de les commemoracions.

 


La situació, es miri com es miri, és del tot estranya. Tan estranya com seria veure a Esquerra Republicana commemorant el 12 d’octubre. Aquesta és una de les peculiaritats més que ens ha portat aquesta Catalunya autonòmica que està agonitzant.

 


Per tant, aquest any, Esquerra Republicana de Mollet farà l’ofrena floral poc abans del començament de l’acte institucional i una vegada feta ens dirigirem, fent una cercavila, fins la Plaça Prat de la Riba, lloc de concentració de la ciutadania de Mollet que es desplaçarà, en un dels nou autobusos o pels seus mitjans, a la V que ha organitzat  l’ANC a Barcelona per mostrar al món la voluntat d’una majoria de catalans de decidir democràticament el seu futur el proper 9 de novembre de 2014.

 


La gent d’Esquerra Republicana també serem allà per recordar participant d’una V gegantina que el 9 de novembre votarem. Nosaltres votarem, com deia en un article en Joan Manel Tresserras, per la “República catalana que expressarà un projecte social i nacional inclusiu, innovador, aglutinador, obert al futur, on hi càpiga tothom.”

 

 

 

 

 

 

Ara Mollet-ERC

Edicions locals