Roma no ajuda als traidors

Redacció

Aquesta és la famosa frase que l’emperador Romà va contestar a un cabdill, que en ser descobert que havia ajudat als romans a conquerir el seu poble a canvi de favors, va anar a demanar ajut a l’emperador i aquest a més a més el va fer matar.

 


Els romans van ser uns mestres en l’art de les maquinacions polítiques, Roma símbol de l’Imperi, comprava voluntats i quan ja no li servien les eliminava i a sobre semblava que feia justícia.  O quan el poder cometia un error carregava el mort a un col·lectiu enemic i així doble guany, restava net de culpes i eliminava un possible competidor.

 


Han passat dos mil anys però en política les coses en el fons no han canviat massa, tan sols en les formes. Jordi Pujol va estar molts anys servint a l’imperi amb el seu nacionalisme folklòric, els catalans ja podíem fer certes cosetes que la dictadura anterior havia  prohibit i una “autonomia” que ara es demostra que és d’opereta i a canvi l’imperi faria la vista grossa amb els seus negocis.

 


Tot era perfecte fins que al Sr. Maragall, cansat de perdre eleccions se li va ocorre dir que faria un nou estatut per ampliar l’autogovern, com que la cosa va anar com tots sabeu, primer el Sr. Maragall traït pels seus propis socis el van fer fora i segon, l’assumpte va fer treure la son de les orelles al poble i d’ençà d’aquest assumpte s’ha anat creant un corrent independentista que el Sr. Pujol havia controlat i que a l’imperi preocupa d’allò més.

 


Semblava que les coses tornaven al seu lloc amb la victòria del Sr. Mas però resulta que el Sr. Mas no és com el Sr Pujol i tot veient el clam del  poble, creu que la millor manera de saber la voluntat de la majoria es que el poble decideixi; això irrita encara més a l’imperi i comença la guerra bruta.

 


El Sr. Mas convoca unes eleccions anticipades al parlament per clarificar el panorama polític de cara a la nova etapa pel dret a decidir, immediatament l’imperi contraataca i en plena campanya electoral publica informacions sobre irregularitats fiscals del Sr. Mas (que a posteriori resulten ser falses), però el mal ja està fet i el Sr. Mas perd suport parlamentari. Però a l’imperi li surt malament la jugada i resulta que guanyen més suport altres partits favorables a la consulta.

 


Ara a mida que s’acosta la data acordada per fer la consulta, davant la falta d’arguments raonables  per mantenir la colònia, l’imperi treu tot allò que tenia amagat per a l’ocasió, els negocis del clan Pujol ( que fins ara havia tolerat), l’assetjament fiscal al Barça mitjançant un soci amb una fam de justícia i una bossa de diners important per posar tantes querelles per afers que altres equips de l’imperi fan habitualment i no passa res (l’imperi no li perdona al Barça que deixés passar la Via pel Nou Camp).

 


Com que no crec en les casualitats, sobretot en política, a les properes setmanes veurem com de les clavegueres de l’imperi surten noves carretades de porqueria per empastifar altres persones o institucions favorables a la consulta, tant si són veritat o no ¿per què han esperat a treure-ho ara?

 


Com que per l‘imperi la democràcia és il·legal, farà tot el possible perquè tot resti igual (o pitjor), que els habitants de la colònia siguin bons minyons, que treballin i paguin més impostos que a la vegada són espoliats amb l'excusa d’una  solidaritat mal entesa,  que ballin sardanes i facin castells, que parlin el català quan estiguin sols o tancats a casa seva, per no ofendre i poca cosa més.

 


Tampoc esperem gaire ajut d’altres pobles, perquè si tots són com l’illetrat President de França que diu que cal anar en compte amb les regions que volen ser nacions, Sr. President per si no ho sap nosaltres som una nació que vol deixar de ser regió o colònia segons es miri.

 

 

 

 

 

Ramon Masvidal

 

Edicions locals