Un país cohesionat: la gran sort dels catalans

Redacció

Ens ha sorprès una carta publicada pel senyor Ismael Rodríguez on parla de l’entrevista que l’Oriol López (alcaldable d’Ara Mollet - ERC) li feia a la Charo García (expresidenta del Centro Cultural Andaluz de Mollet) al butlletí El Peix Republicà. A la carta ens ve a dir que ERC odia un part dels catalans (posa com exemple els qui han nascut a Andalusia) i deixa intuir que l’entrevistador s’ha volgut aprofitar de l’entrevistada. Molt lluny de la realitat: si la llegeix veurà que la conversa és amb una llibertat i un bon rotllo total. I l’entrevistada respon allò que vol, a vegades molt lluny dels pensaments d’ERC. I això ens agrada, als republicans: poder contrastar, poder debatre, amb tothom qui tingui respecte.

 


Sabem perfectament que a alguns dirigents del nostre poble als qui no agrada el diàleg no ho han entès: només li diria que interpreti bé aquesta frase que la mateixa Charo diu a l’entrevista: “Quizás no hemos dialogado lo suficiente; por ejemplo tú y yo no habíamos hablado mucho. Desde mi entidad siempre se ha invitado a todos. A mí me gusta involucrarme en todo lo de mi ciudad. Y ese distanciamiento no tiene sentido. Para mí las personas son buenas hasta que no demuestren lo contrario. Primero hay que conocer para poder valorar y estoy contenta de conocernos mejor, de este acercamiento para romper estereotipos de personas supuestamente opuestas”.

 


El senyor .... parla de dues comunitats enfrontades, parla de “los nuestros” en contraposició a uns altres. No ha entès res de res: en aquest país és tan català aquell que té tots els cognoms catalans, com una persona nascuda a Andalusia, com un que es digui Mohamed o Fatima. Tots som iguals. I a la nova República que farem tots en serem ciutadans fundacionals. Vostè també parla que des d’ERC estem en contra d’atorgar locals municipals a les entitats: s’equivoca i molt. Vostè diu el que deia el PSC de Mollet, que mentia a qui li interessa una falsa divisió entre els molletans.

 


Li demanem també una mica més de coneixement: el nostre candidat a l’alcaldia es diu López de cognom, i té la meitat de la seva família a terres aragoneses. Amb la seva àvia parla en castellà. I jo mateix, president d’ERC a Mollet, porto per cognom Pérez. De fet, amb el meu pare m’hi entenc en castellà. He anat a Andalusia i hi tinc família. És important explicar-li que a ERC de Mollet la majoria tenim família i cognoms espanyols i que res no passa.

 


I senyor Rodríguez, li fem una proposta. No ens coneixem, esperem que ens escrigui un correu a [email protected] per poder trobar-nos. Estarem encantats de conversar amb vostè. I de construir.

 

 

 

 

 

 

Dídac Pérez Mas, president d’Ara Mollet – ERC

 

Edicions locals