Grans regidors

Author 4

El passat diumenge 24 de Març va tenir lloc a la sala de plens de l'Ajuntament de Mollet uns dels plens més importants de la ciutat: El Ple del Infants. Allà, nens i nenes, de l’últim curs de primària de les escoles de la ciutat que havien estat escollits pels seus companys de classe exposaven les conclusions d'un procés en el que els nens havien conegut de prop el funcionament de l'Ajuntament de Mollet i havien fet un estudi dels serveis de la ciutat i de com aquesta es dota de mecanismes per garantir els drets dels seus ciutadans.

Les conclusions que van exposar els joves regidors donaven un repàs a tots els aspectes de la vida de la ciutat des de el comerç a les necessitats socials, des dels problemes de la circulació als d'habitatge o als educatius. Les propostes que ens oferien estaven carregades de sentit comú: des de la creació de carrils-bici a facilitar l'accés a l'habitatge ara que aquest és un problema de la màxima actualitat. Els nens mostraven que no són aliens a la crisi i a la crua realitat econòmica que vivim els últims anys. Potser els ulls dels infants eren més sensibles davant les problemàtiques que patim que molts dels nostres governants.

En qualsevol cas, per al Grup Municipal d'ICV-EUiA, el Ple dels Infants és una molt bona experiència, una iniciativa que honora al poble de Mollet. La cura de la infància és un dels principals indicadors de les societats avançades i en temps en que assistim a dades esfereïdores sobre com anem donant pas enrere en aquesta matèria cal reinvindicar-la més que mai.

D'altra banda, donar la veu als joves és una lliçó de valors fonamentals: la participació, la democràcia, el diàleg, l'empoderament de la ciutadania i en aquest sentit sempre empenyerem amb totes les forces. I volem recordar que això és POLÍTICA, amb majúscules, una política que cal reivindicar en temps en què aquesta està merescudament desacreditada.

Per tot això, són aquests Grans Regidors els que ens acaben donant una gran llicó. No estem els adults per donar lliçons si al cap i a la fi els nostres governants ens estan portant per uns temps de crisi, de dificultats, de mala gestió, de corrupció i de desigualtats.

Necessitarem de tot el talent, de tota la lucidesa d'aquests Grans Regidors per sortir d'aquest desastre. Per mirar al futur amb esperança.

ICV-EUiA de Mollet

Edicions locals