El 9N ho capgira tot, també a Mollet

Redacció

El 9N ha estat tot un èxit. 2,3 milions de persones han votat en una jornada on la societat civil ha demostrat tenir una musculatura molt forta. El món ho ha vist i l’Estat espanyol està clarament descol·locat. El Sí-Sí ha obtingut 1.860.000 vots; un 80% dels qui van anar a votar. I ha estat molt interessant que el Sí-No i el No també s’hagin mobilitzat. El 9N ho capgira tot: la societat catalana està plenament determinada a construir el seu futur amb llibertat. I la independència està a tocar si fem bé les coses. Sigui amb un referèndum vinculant o sigui amb unes eleccions constituents, l’any 2015 serà el decisiu.

 


A Mollet les coses han funcionat molt bé. Als 4 instituts on vam votar la sensació era d’una gran festa democràtica: milers de molletans i molletanes votant amb alegria (molta gent amb llàgrimes als ulls) i fent-ho des d’una gran organització popular. 12.462 molletans (un 29% del cens amb joves de 16 i 17 anys i ciutadans estrangers) es van acostar a votar: d’aquests 8.887 (un 21% del cens total) ho van fer per la independència. Un èxit sense precedents que des d’Ara Mollet-ERC valorem molt positivament. I més tenint en compte que tenim un govern municipal que no va cridar a la participació i que l’alcalde no es va acostar ni a votar, demostrant així com de lluny està de la participació i del problemes que afecten al país i a Mollet.

 


El PSC molletà s’ha afanyat a dir que el 9N ha estat un fracàs. Només algunes dades per rebatre aquesta opinió dels qui tenen por que canviïn les coses i que ho decidim entre tots. Aquest 9N han votat a Mollet 12.462 persones. A les passades eleccions europees ho van fer més de 16.000 persones i a les passades municipals 17.000. El partit majoritari, que té avui gairebé majoria absoluta, va treure 6.111 vots. Governa només amb el vot del 16% dels molletans amb dret a vot. El 9N molts més vam votar per la independència.

 


Fer lectures tan esbiaixades del 9N no és positiu. Però allà ells. El proper mes de maig, a les eleccions municipals, els ciutadans votaran. I el carrer i la maduresa democràtica ens ensenyen que les coses canviaran. La gent d’Ara Mollet-ERC estem escoltant. I sabem que es capgirarà tot.

 

 

 

 

Ara Mollet-ERC

 

Edicions locals