L’ordinador, una ajuda per a la recerca de feina

Redacció

Estàs buscant un lloc de treball? Tens ganes d’aprendre informàtica i augmentar les teves possibilitats de trobar feina? En els últims anys, Internet s’ha convertit en una gran font d’ajuda per a les persones que busquen feina: ofereix una gran quantitat d’informació i permet accedir còmodament a un gran nombre d’ofertes. I és que un dels recursos més interessants que ofereix la xarxa són les borses de treball, que s’actualitzen diàriament i que permeten veure ofertes de feina en qualsevol moment del dia i sense grans despeses, ni desplaçaments.

 


Carretoners, operaris de neteja, perruquers, auxiliars administratiu, cambrers... sigui quin sigui el perfil professional, l’ordinador és un aliat fonamental per a  la recerca de feina. Ja sigui per elaborar un currículum atractiu, per assabentar-nos i inscriure’ns a ofertes de feina o per trobar empreses del sector, entre d’altres.

 


I com podem aprofitar tots aquests avantatges? Des dels serveis municipals d’ocupació de l’Ajuntament de Mollet (EMFO) hem posat en marxa tallers d’informàtica bàsica sobre el funcionament bàsic de l’ordinador i Internet. Així, els participants obtenen els recursos fonamentals per a la recerca de feina on line: creen un correu electrònic, dissenyen el seu currículum en format digital i aprenen a navegar per internet, especialment en les pàgines destinades a la recerca de feina.  

 


Actualment, les anomenades tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) se sumen als canals de recerca de feina més clàssics: els anuncis dels diaris, els contactes personals, les oficines del servei català d’ocupació... i ens permeten accedir a una gran quantitat d’informació. Tot i així, cal saber moure’s, conèixer on podem trobar allò que ens interessa, i ser constants en la recerca.

 


El mercat laboral canvia, les maneres de buscar feina també, i un cop més la nostra actitud és fonamental per adaptar-nos i treure el màxim benefici de la situació actual. L’Ajuntament, a través d’EMFO, posa a l’abast dels ciutadans ordinadors amb connexió a internet, tallers d’informàtica, assessorament i suport personalitzat... recursos perquè tothom qui ho vulgui pugui optimitzar la recerca de feina. Us esperem!

 

Edicions locals