El pipí dels gossos al carrer

Redacció

Cada vegada que camino pels car-rers de Mollet haig d’anar observant el terra per no trepitjar qualsevol excrement dels gossos. Les voreres estan plenes de les necessitats dels animals i molts amos, no tots, no són conscients del que arriben a molestar als altres ciutadans de Mollet.

 


Deixant de banda el tema dels excrements, que això és responsabilitat de cada persona que decideix tenir un animal a casa però no és suficient responsable com per fer-se’n càrrec, també està el tema del pipí.

 


Entenc que la Policia Municipal hauria de multar a la gent que no recull els excremets, tot i que no he vist mai ni conec a ningú que hagi estat multat. Però... i el tema del pipí? Qui ho regula això?

 


Els carrers s’embruten igualment, amb el sol fa olor i no és gens higiènic. Entenc que l’ideal seria habilitar un espai on tots els gossos poguéssin fer les seves necessitats però llavors es convertiria en un focus de brutícia, si no estigués cuidat adequadamanet. No es podria buscar una altra alternativa? Encara que sigui ruixar el pipí amb una mica d’aigua per evitar les marques al terra i les olors tan fortes? Els humans no podem fer pipí enmig del carrer perquè som multats. Per què sí que poden fer-ho els gossos sense que els seus propietaris siguin cívics?

 

I amb tot aquest escrit vull deixar clar que no estic parlant dels gossos sinó dels seus propietaris. I no pas de tots sinó d’aquells que no tenen cura de la ciutat. Aquest escrit no és per ofendre a ningú sinó per intentar debatre i solucionar un tema que ens afecta a tots.

Edicions locals