Resposta a ‘El pipí dels gossos al carrer’

Redacció

La setmana passada vaig llegir en aquest setmanari un article que parlava sobre el pipí dels gossos al carrer. Aquest afer implica a tots els ciutadans, tinguem o no tinguem animals de companyia. Tots hem de ser conscients que el comportament de l’animal és cosa nostra, els amos en tenim la responsabilitat.

 


Som nosaltres els que passegem al gos, els que estem amb ell i els que raonem, per tant, som nosaltres els que hem de decidir quins són els llocs adients on l’animal pot fer les seves necessitats. Seria ideal tenir indrets habilitats on els animals fessin les seves necessitats, però és cert que aquesta solució és difícil, no només per la manca d’espais a la ciutat, sinó pel seu manteniment, perquè la solució encara pot agreujar més el problema.

 


Com que no disposem d’espais suficients per a dedicar-los a aquesta finalitat, els amos hem d’utilitzar el cap i no permetre que els nostres gossos facin pipí a les parets de les cases, dels establiments, o enmig de la vorera. És millor intentar buscar espais, per petits que siguin, que evitin les molèsties dels altres ciutadans.

 


Jo no deixo que el meu gos es pixi a les parets de casa meva ni enmig del passadís. Per aquesta regla de tres tampoc hauríem de permetre que les nostres mascotes fessin les seves necessitats als portals de les cases veïnes o enmig de la vorera on a continuació passarà un ciutadà caminant o un nen petit corrent que pot caure a sobre del regalet del gos, sigui pipí o caca.

 


Potser no és la millor solució, però proposo que tots tinguem una mica més de respecte pels altres i que intentem que els nostres gossos facin pipí als arbres o a llocs amb una mica de sorra. També, penso que caldria pensar seriosament sobre aquest tema per tornar-nos tots una mica més civilitzats i caldria arribar a una solució que fos profitosa per tothom. Es poden observar les actituds d’altres països i estudiar-les. Hi ha llocs on els propietaris de gossos porten un pulveritzador desinfectant. (No dic que aquesta sigui una bona solució, perquè caldria veure si té algun efecte nociu cap a les plantes o altres animals, però sí dic que cal buscar-ne alguna).

 


Jo tinc un gos i m’estimo moltíssim als animals però no m’agrada veure els seu pipí pel carrer, igual que no m’agrada veure el meu i cada vegada que vaig al lavabo tiro de la cadena.

 


Per descomptat, penso que el tema dels excrements ja hauria d’estar més que solucionat i per això en aquest escrit no parlo de que cal recollir les caques perquè qualsevol persona amb dos dits de front ja ho hauria de fer.

 


Aprofito per agrair el comportament dels amos cívics que ajuda a que cada vegada més persones estimin als animals i no es queixin tot culpant-los a ells, quan realment els culpables són els amos, que són els que permeten fer coses mal fetes.

 


També aprofito per demanar, als que no són tant cívics, una mica de respecte per a la resta de la ciutadania i per a la seva pròpia mascota, perquè així aconseguiran que la gent també els respecti més a ells.

 

Edicions locals