Noves formes de buscar feina

Redacció

Vet aquí que una vegada hi havia empreses que contractaven treballadors per a tota la vida, amb un contracte fix i horaris regulars. En els últims anys, però, el mercat laboral ha canviat: apareixen noves professions i augmenta la competència entre les empreses, que prioritzen la flexibilitat.

 


I és que avui les organitzacions cada vegada valoren més la capacitat d’organització i la iniciativa dels treballadors. Busquen persones polivalents, aquelles que tenen unes competències (habilitats) fàcilment transferibles a diferents ocupacions, ja que molts llocs de feina estan en transformació contínua.

 


El mercat laboral canvia i la manera com busquem feina no pot ser la mateixa que fa uns anys. El nostre currículum ha de destacar, reflectint eficaçment  els nostres coneixements i aptituds, especialment aquelles que està buscant l’empresa on ens adrecem. També hem de ser conscients que els processos de selecció ja no són els mateixos: a les entrevistes ens poden sorprendre amb preguntes que no esperem i ens poden posar a prova realitzant alguna activitat que posarà en joc les nostres competències (habilitats) reals.

 


I com ho podem fer per sintonitzar amb aquesta nova realitat? L’Ajuntament, a través d’EMFO, ha posat en marxa nous tallers de recerca de feina perquè els ciutadans aprenguin a posar en valor els seus punts forts, aquells que encaixen amb les necessitats actuals de les empreses.

 


També es treballen nous models de candidatura, recursos per extreure informació de les ofertes de feina, o estratègies per superar els nous processos de selecció. Un altre factor a tenir en compte són els nous canals de recerca de feina, com les xarxes socials de professionals o la xarxa de contactes: potser no ho saps, però resulta que tens un veí que coneix bé l’empresa a on aniràs a fer la pròxima entrevista de feina.  

 


“Aquesta formació ens ha servit de molt”, diuen els participants del  “Sintonitza’t”, els nous tallers de recerca de feina dels serveis municipals d’ocupació (EMFO). Alguns d’ells ja han començat a treballar i agraeixen el suport rebut. A EMFO tots els ciutadans hi trobareu recursos i assessorament per optimitzar la recerca de feina i millorar les vostres possibilitats d’èxit!

 

Edicions locals