Propostes per un canvi necessari

Redacció

El balanç d’aquest 2014 ens deixa alguns fets importants d’una banda, algunes idees i maneres que no compartim, i alguns reptes, objectius i projectes pels que treballar. Governar vol dir sovint lidiar la diferència, però també incorporar la proposta i les iniciatives que provinguin des de diferents espais i col·lectius. La voluntat de millora i l’interès general han de ser la guia de les polítiques. Malauradament, hi ha actituds que no ho afavoreixen, com les que massa sovint i ja fa massa temps vivim per part del govern actual de la ciutat: falta de transparència, opacitat, manca d’un model clar de ciutat, actitud manipuladora en certs afers, poca col·laboració i gens d’autocrítica, participació dirigida, poca eficiència i mala gestió.

 


La ruptura amb el que ja no val, aquest anhel que molts tenim de cara al proper mes de maig, quan Mollet triï un nou equip al capdavant de l’Ajuntament. El canvi serà realment trencador quan les pràctiques abans descrites, esdevinguin ben diferents, i incorporin propostes i mesures concretes com les següents: transparència i rendició de comptes a la ciutadania, participació oberta en els assumptes de ciutat per part de veïns i veïnes, gestió des de la idea que som diferents però hem de ser tractades amb igualtat, col·laboració amb les entitats i agents socials, espais de debat i d’aportació d’idees; potenciar la idea de comunitat on entre tots i totes puguem treballar i aportar per reduir efectes de la crisi –és a dir, treballar el col·lectiu per davant de la individualitat; racionalitat en la gestió econòmica, i priorització de despeses i projectes vinculats a solidaritat, promoció de l’educació pública i de qualitat per a tothom, aposta per la sanitat pública, polítiques actives d’habitatge, model preventiu en els serveis socials, foment del cooperativisme i altres formes d’ocupació, dinamització d’espais de participació ciutadana, remunicipalització de serveis, la defensa de Gallecs, i polítiques actives per la dinamització de l’economia.

 


Aquestes són algunes idees que creiem cal portar en la nova etapa que s’iniciarà el proper mes de juny, i que posen al ciutadà en el centre de l’acció i de la decisió política.

 


Parlem del poder de la ciutadania, de radicalitat democràtica, que les necessitats han de ser la prioritat del govern i les prioritats s’han de definir des de la participació activa de la ciutadania.

 

 

 

Edicions locals