El 24 de maig una oportunitat pel canvi

Josep Torrecillas

Les eleccions municipals del proper 24 de maig poden canviar el rumb d’aquest país per acabar amb un sistema injust i aconseguir una renovació de la majoria dels seus representants actuals.

 


Aquestes eleccions municipals es fan en un context de crisi econòmica i social que continua sent dura. La ciutadania viu en una permanent precarització, malgrat el discurs que fan alguns que diuen que l’economia s’està recuperant, però la realitat social desmenteix aquesta recuperació, perquè l’atur continua a nivells alts (qui no coneix una persona en atur des de fa temps?), perquè continuen els desnonaments, perquè les famílies no arriben a finals de mes per fer front a les seves necessitats, perquè hi ha pobresa infantil com mai havia passat.

 


La monja sor Lucía, catalana de l’any, en el seu discurs anomenava que els governs havien de fer front a la pobresa infantil i a l’exclusió social. En aquest sentit va demanar al President de la Generalitat un Pacte Nacional contra la pobresa infantil i l’exclusió social.

 


Ara, per tant, és el moment del canvi, la ciutadania té la paraula, ha de convertir la indignació en una eina que permeti modificar la situació actual. Aquestes eleccions municipals són el primer esglaó per crear les bases d’una nova política econòmica i social tant a Catalunya, com a Espanya.

 


A Mollet, es presenta Canviem Mollet fruit de la confluència entre ICV, Podem i EUiA juntament amb persones independents i activistes socials per obrir el camí del canvi a les eleccions del 24 de maig.

 


Canviem Mollet transmet il·lusió, esperança, sinceritat i serietat. Aposta clarament per la nova política basant-se en la participació social, la iniciativa popular i un codi ètic per als representants municipals i té com a prioritat en el seu projecte de govern modificar les condicions de vida de la ciutadania molletana, fer en definitiva de la nostra ciutat un espai de dignitat, drets i democràcia per sentir-nos orgullosos i orgulloses de viure en una ciutat com Mollet .

Edicions locals