Alcalde, sento dir-ho, però m’avergonyeixes

Redacció

Setembre del 2011. Professionalment sóc florista, mestre d’art floral i formo part d’un grup de floristes a nivell espanyol que realitzem trobades per tota Espanya per compartir experiències i millorar el nostre sector. Fem una trobada a Santiago de Compostela. Tothom sap que jo sóc de Mollet. Només arribar se m’apropen dos companys, reconeguts floristes de Madrid i Múrcia, el primer que em diuen és:

 


-¿Oye, tu pueblo es ese que el alcalde se quiso subir el sueldo un 36%? Vaya crack!!!!!

 


Primer m’avergonyeixo, tot seguit intento explicar que Mollet és molt més que una ciutat on el seu alcalde viu tant lluny de la realitat, que no té cap escrúpol en intentar apujar-se el sou un 36% en la situació que patíem i continuem patint. Que és una ciutat obrera i progressista, on la gent lluita cada dia per tirar endavant les seves famílies, i on la solidaritat i l’associacionisme són un fet i no un desig. Se’n van rient, continuen repetint: Vaya crack el alcalde!!! Aquesta situació es repeteix en diferents moments i indrets al llarg del 2012-13.

 


Setembre del 2014. Realitzo una trobada amb un grup de floristes dels més importants de tota Espanya. Aquesta vegada és un company valencià que ve i em diu:

 


- ¿Dídac, tú eres de Mollet no? (Ja tremolo), no es ahí donde teneis un follón con la comunidad musulmana rezando delante del Ayuntamiento, y con el alcalde que se quiso subir un 36% el sueldo? (Una altra vegada!!!!).

 


Intento explicar-li que a Mollet no hi ha un conflicte real entre persones i/o religions i que som una ciutat integradora, on realment la convivència és tranquila i pacífica. La seva resposta em ressona, encara avui, al cap:

 


- Pues suerte que no teneis muchos conflictos, porque si los llegais a tener empezáis la 3era guerra mundial!!! jajajajaja.

 


Primer sento ràbia. Parla sense conèixer la realitat. Després l’entenc. Tot el que li ha arribat de Mollet pels mitjans de comunicació ha estat negatiu. Finalment, només em queda continuar explicant que sóc de Mollet i estic ben orgullós de ser-ho, i que m’avergonyeixo del meu alcalde (és trist, mai m’havia passat, però és així).

 


Aquesta és la projecció de Mollet que ha aconseguit el nostre alcalde. Això de cara enfora, però de cara endins, què tenim: manifestacions del sector animalista del poble sense cap ressolució a les seves demandes, la milionària indemnització de la Vinyota i del Pla de les Pruneres, els conflictes amb Vallès Visió i un llarg etcètera de processos judicials.

 


Finalment, Sr. Monràs, en l’últim butlletí del seu partit vostè té la barra de dir-nos que volem dividir la societat molletana? Que volem crear bàndols? Que creem conflictes on no n’hi ha? Sap que tot el que han escrit és mentida. Recorda de què treballava vostè fa uns anys? Se’n recorda vostè Sr. Monras, quan em feia classes d’ètica? Ho té vostè magre a partir del 25 de maig quan perdi l’alcaldia, perquè d’ètica no en té cap, i per tant li serà difícil retornar a la seva antiga professió.

 

Edicions locals