Política i societat, Societat i política

Redacció

Fa un parell de setmanes, en la presentació de Joan Daví Mayol com a cap de llista de CiU a les properes eleccions municipals, els convergents també vàrem presentar el nostre model de ciutat.

 


Aquest model de ciutat i les propostes municipals per al període 2015-2019 són conseqüència, entre d’altres, del procés participatiu que va iniciar Convergència fa dos anys i mig a Mollet.

 


Gran part de la desafecció política ve donada, entre d’altres raons, per la manca d’informació i participació de la ciutadania en l’àmbit polític i en la presa de decisions, així com també per la poca presència dels partits polítics i dels seus responsables a peu de carrer per intercanviar informació i donar explicacions de la seva gestió.

 


Tenint en compte això, fa uns 30 mesos que CiU Mollet va posar en marxa diferents iniciatives per respondre a aquestes necessitats d’informació i participació:  La publicació trimestral del Parlem-ne amb l’objectiu d’informar sobre l’activitat del Grup Municipal CiU al govern de la ciutat, la col·locació de carpes quinzenals itinerants pels barris per posar a l’abast de tothom als nostres regidors per intercanviar  amb ells informació, suggeriments i queixes i, finalment, el repartiment de 40.000 enquestes a les bústies sobre les necessitats de la ciutat i els barris. Aquesta enquesta  també ha estat disponible al web de CiU Mollet.

 


Els convergents de Mollet entenem que la primera condició de tot projecte polític es saber escoltar i posar-se en la pell  de les persones, i així ho hem fet des de fa anys. Sempre hem posat a les persones en el centre del nostre projecte polític, són les que componen la ciutat, en són protagonistes i també són la nostra raó de ser.

 


Actualment en el nostre web tenim obert un nou procés participatiu, el qual ens servirà per tancar el model de ciutat que ha de servir de guia durant els propers anys, així com també per a recollir iniciatives per a la propera legislatura. Hem de recuperar la complicitat entre la política i la societat, perquè la política neix de la societat.

 

Edicions locals