Comunicat arran de les declaracions del sr. Monràs a la darrera publicació del PSC-Mollet

Redacció

Unitat contra el Feixisme i el Racisme de Mollet volem manifestar que s’està intentant posar en risc el bé més preuat que tenim, que és el model de convivència i d’integració social aprofitant un clima de possible islamofòbia per fomentar l’odi i explotar les pors contra la gent musulmana.

 


Per això advertim del greu risc per a la convivència, als nostres barris i municipis, que representa l’auge de la islamofòbia arran de la tragèdia a París. De manera injustificable s’intenta culpar tota la població musulmana per les accions d’uns pocs assassins que no la representen, igual que l’assassí feixista Breivik no representa el conjunt de persones cristianes o noruegues.

 


L’extrema dreta arreu d’Europa —des dels feixistes amb corbata del Front National a França, fins als nazis descarats d’Alba Daurada a Grècia— intenta treure profit de la tragèdia, impulsant la islamofòbia. Intenta argumentar que els nostres veïns i veïnes de fe musulmana representen una “amenaça a la civilització occidental”. Alguns polítics sense escrúpols de partits institucionals impulsen idees semblants. Com vam veure als anys 30, qui realment amenaça la civilització són els feixistes. Llavors, el principal boc expiatori va ser la gent jueva; ara promouen la islamofòbia —ja hi ha hagut atemptats contra mesquites— sense abandonar l’antisemitisme, la romafòbia, el refús vers les orientacions sexuals diferents de les seves i tota la resta. Igual que abans, amenacen qualsevol persona que no pensi com ells.

 


Per això, els moviments socials i l’esquerra no podem ser neutrals davant la islamofòbia, ni molt menys fomentar-la. L’hem de combatre com qualsevol altra forma de racisme.

 


No deixem que els feixistes i els racistes ens divideixin. Unim-nos sense importar les diferències de religió, d’origen, de gènere, de color de pell, d’idioma, d’orientació sexual… Defensem la nostra convivència. No a la tornada de l’antisemitisme! Aturem la islamofòbia!

 


Per tots aquests motius, fem una crida per donar el màxim suport als moviments amplis contra el feixisme, el racisme i la islamofòbia arreu d’Europa, i a la creació d’aquest tipus de moviments allà on encara no existeixin.

 


És per tot això que exigim a l’Ajuntament de Mollet que es comprometi amb el dret de les persones, sigui quina sigui la seva creença, a unes condicions dignes. Que ajudi a resoldre els problemes i no els atiï i molt menys que en faci un ús clarament electoralista.

 


Lamentem i condemnem les declaracions del sr. Monràs, alcaldable del PSC a Mollet, caient en els mateixos paranys que l’extrema dreta islamòfoba i atorgant-se ell sol la representació veïnal.

 

Edicions locals