Convocatòria d'assemblea de la Crida per Mollet

Redacció

Com ja expliquem al comunicat emès de la nostra 4a assemblea, la Crida per Mollet no es va presentar a les passades eleccions, però el nostre compromís amb un municipalisme de ruptura i al servei de les classes populars es manté.

 


Les candidatures alternatives i de ruptura han proliferat, crescut i, en alguns casos, han arribat a guanyar les eleccions. La situació arreu del territori és complexa, i requereix parar un moment per analitzar-la i extreure conclusions de quins han de ser els nostres propers passos. Pel cas molletà, és possible que sigui una de les més complicades; el fet de poder fer fora el govern Monràs, fan d'aquest un moment que aixeca moltes expectatives, però que es pot veure fàcilment frustrat per l'immobilisme i aposentament de les forces que no tenen interès ni benefici en propiciar el canvi que, com hem pogut comprovar, una majoria de molletanes desitja.

 


Tot i que saludem el creixement de forces d'esquerres (com són Canviem Mollet i Ara Mollet-MES) que poden suposar un canvi molt necessari per a aquest poble, també observem una falta de compromís amb les idees de canvi de fons amb què molta gent els ha votat. Des de l'endemà del 24M, en negociacions a porta tancada i posant condicions que no s'han explicitat en cap programa electoral, els diferents partits estan arribant a acords (o no) que seran claus per a tots els veïns i veïnes de Mollet pels propers quatre anys. Creiem que la gent hauria de poder opinar i decidir quin és el govern que més li convé, també durant el moment dels pactes i les configuracions del que hagi de venir.

 


Un dels principis rectors del llançament de la Crida per Mollet, així com de la nostra aposta de la manera de «fer» política, és la democràcia directa i el poder popular, conceptes que impliquen la superació dels conceptes de transparència i participació ciutadana, propis de les esquerres de «tota la vida». Entre altres qüestions, consideràvem que aquest havia de ser un dels canvis necessaris per portar a les institucions la política assembleària, lliure i des de baix que s'han forjat a les places, carrers i centres de treball ocupats. Aquesta és l'única manera de posar els governs locals al servei de totes les veïnes i veïns.

 


Per tot això, aquest dimecres 3 de juny, a les 18h, farem la 5a Assemblea de la Crida per Mollet (a la Capella de la Marineta), on valorarem aquests moments excepcionals i debatrem de com hi volem incidir. Vine i participa-hi!

 

Edicions locals