CCOO considera que la ciutadania demana canvis

Redacció

CCOO de Catalunya valora que el resultat de les eleccions municipals celebrades a Catalunya el passat 24 de maig han expressat la voluntat ferma de la ciutadania de rebuig de les polítiques actuals i en favor d’un canvi profund en les polítiques i en les formes de governar.

 


El rebuig a les polítiques d’austeritat, retallades i privatitzacions ha estat expressat clarament per la ciutadania arreu de l’Estat, unes polítiques que han suposat un gran patiment per a la majoria de la població i que han generat atur, pobresa i desigualtats.

 


Aquestes eleccions han suposat igualment una impugnació a les formes de governar, a la corrupció generalitzada, a la supeditació de les institucions als interessos dels poders econòmics i financers, i a unes maneres de governar autoritàries i antidemocràtiques que ens recordaven massa a èpoques passades.  

 


La ciutadania exigeix canvis i les eleccions són una oportunitat perquè els nous governs prioritzin els interessos de les persones front els interessos privats; per revertir les polítiques de retallades i privatitzacions; per donar veu a les persones i capacitat de decisió en tot allò que els afecta.

 


Pel que fa a Catalunya, el sindicat considera que les eleccions han deixat palès una impugnació clara a les polítiques de retallades i privatitzacions i que la ciutadania vol que els temes socials acompanyin el debat nacional.

 


CCOO de Catalunya considera que les expectatives que s’obren a partir del 24 de maig han de permetre avançar en unes institucions més democràtiques, transparents i participatives que  tinguin per objectiu la reducció de les desigualtats i l’eradicació de la pobresa i l’exclusió social.

Edicions locals