On som?

Redacció

Des d’Ara Mollet – Esquerra Republicana – Moviment d’Esquerres estem feliços pels resultats aconseguits. Les passades eleccions municipals a Mollet es poden llegir des de diversos prismes. Per a la candidatura d’Ara Mollet – ERC – MES (acompanyada per Solidaritat, el món animalista i molts independents) la lectura és clara: els molletans han votat perquè hi hagi un canvi al Govern de Mollet. Els 5 regidors aconseguits, amb 3.575 vots, són el més gran èxit des dels temps de la República. La feina local s’ha vist clarament recompensada i tindrem 5 regidors al nou Consistori: l’Oriol López, la Marta Vilaret, en Josep Gordi, la Judith Vizcarra i en Manel Sostres.

 


El mandat és clarament de canvi. Un canvi que es vol de manera plural i que afavoreixi la cohesió. Per una banda hi ha 12 regidors (Ara Mollet i Canviem Mollet) que han apostat per noves polítiques socials i per més radicalitat democràtica. Però també hi ha 7 regidors (Ara Mollet i CiU) que estan al costat d’un procés que ha de culminar el 27 de setembre. Nosaltres ens identifiquem tant amb la PAH -que lluita pel dret a un habitatge digne- com amb l’ANC -que vol un nou estat català per viure millor-.

 


Ens hem d’entendre i pactar. La nostra aposta passa per un govern de pluralitat i de cohesió amb Canviem Mollet i Convergència. Un govern de canvi i transversal que apliqui noves maneres de fer política, que sigui més a prop de la gent, i que estigui al costat de la gent que més ens necessita. I aquí és on CiU no hauria de tenir cap dubte: o tria un nou govern amb ERC – MES i Canviem Mollet o escull (per determinació o per omissió) seguir com fins ara amb l’agreujant que l’altre pacte possible és la suma de PSC – Ciutadans – PP. O la vella política amb els partits que estan en contra del dret a decidir; o la nova manera de fer també al costat del dret dels catalans a ser allò que nosaltres vulguem. I aquesta és la qüestió. Aviat en sabrem la resposta.

 

Edicions locals