Un curs sense educador

Redacció

El Departament d’Ensenyament va suprimir a finals de juliol de 2014 i sense previ avís una plaça d’educador d’una de les dues Unitats de Suport a l’Educació Especial (USEE) de l’Escola Sant Vicenç de Mollet del Vallès.

 


L’administració va justificar aquesta retallada argumentant una sobre dotació de personal. Actualment, a les USEE, estem atenent a 15 alumnes. Amb la ràtio actual queda de manifest que no podem respondre a les necessitats educatives d’aquests infants.

 


Com a resposta al reclam que ens tornessin les 37’5 hores d’educador que ens havien suprimit, el Departament va concedir 10 hores lectives d’un vetllador que està contractat per una fundació privada, fet que també evidencia que estan privatitzant l’educació pública.

 


La retallada d’aquesta plaça d’educador ha comportat a la pràctica el següent:

 


• Alguns alumnes no han pogut tenir reforç específic a les classes.


• Hem hagut d’estar treballant amb agrupaments massificats.


• Ha desaparegut un suport dins de les aules, que beneficiava a tots els nens.


• Hem hagut de suprimir activitats i projectes exitosos per manca de personal.


• No hem pogut garantir la inclusió ni el dret a l’educació de qualitat.

 


La creació de les USEE va ser un èxit del Departament d'Ensenyament i un orgull per a la nostra escola. Durant molts cursos hem estat lluitant per tirar endavant aquest projecte i donar la possibilitat a tots els nens i nenes a aprendre en un entorn normalitzat.

 


Aquest curs ha estat molt difícil poder oferir a cada infant el que necessita. No tenen tots els nens el mateix dret a l’educació?

 


No hem perdut la il·lusió en la nostra tasca. El que volem és que ens la deixin desenvolupar en condicions i puguem donar resposta a les necessitats educatives que presenten els nostres alumnes.

 


Confiem que al setembre torni l’educador.

 

 

 

 

 

Edicions locals