Pla de xoc per reduir l’atur juvenil des d’EMFO

Redacció

L’atur juvenil és força elevat, sobretot per als menors de 20 anys, on pràcticament 4 de cada 10 joves està desocupat a Mollet. La taxa d’atur és d’un 36% en aquesta franja d’edat. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Mollet i EMFO porten a terme un pla de xoc per reduir l’atur juvenil al municipi i al Baix Vallès.

 


Els joves que es poden acollir han d’estar a l’atur, inscrits al Serveis Català d’Ocupació (SOC), i tenir entre 16 i 30 anys. Els interessats poden dirigir-se a EMFO on analitzaran les seves necessitats i els proporcionaran formació, pràctiques, orientació laboral o bé assessorament per fer-se autònoms i muntar la seva pròpia empresa. El pla per reduir l’atur té propostes tant pels joves que no tenen el títol d’Educació Secundària Obligatòria com pels llicenciats universitaris.

 


Els joves que estiguin a l’atur i tinguin entre 16  i 24 anys (o menys de 30 anys amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%) poden rebre ajuda per trobar pràctiques, formació o bé una feina a través d’EMFO, en el marc del programa de Garantia Juvenil de la Generalitat.

 


Els  joves situats entre els 16 i els 24 anys que no tinguin l’ESO poden rebre suport per estudiar-la a distància a través de la IOC, així com 300 hores de formació professionalitzadora i pràctiques en empreses dels següents sectors: perruqueria i estètica, electricitat, cuina, cambrer/a, comerç i magatzem.

 


Tanmateix, els joves a l’atur entre els 18 i els 30 anys amb l’ESO, el Batxillerat o un CFGM -que no estiguin actualment estudiant- poden obtenir formació i experiència professional en activitats administratives en relació amb el client, cambrer/a i-cuiner/a.

 


L’impacte dels programes per frenar l’atur juvenil està sent molt positiu. Molts empresaris estan contractant joves que hi estan inscrits i, a més de fer una acció social, obtenen una bonificació de la quota de la Seguretat Social. Des d’EMFO diàriament contacten amb el teixit empresarial del Baix Vallès per conèixer les seves necessitats, els perfils demanats, la formació tècnica i competencial específiques. A més, a través d’aquest contacte amb els empresaris es vol fomentar l’acolliment de persones en pràctiques o bé beneficiar-se de contractes subvencionats, etc.

 

Edicions locals