La Formació Professional segueix guanyant alumnat

Jaume Rifà

Aquest curs ha quedat constatat que la Formació Professional, arreu de la comarca i del país, ha guanyat alumnes en els cicles formatius superant les xifres del darrer curs, així com en el batxillerat hi ha una minsa reducció. Concretament a la comarca del Vallès Oriental els alumnes que cursaran cicles de Grau Mitjà i Grau Superior de Formació Professional han augmentat prop d’un 20% respecte al curs anterior, mentre el Batxillerat s’ha reduït quasi un 15%.

 


Segons dades del departament d’Ensenyament, els estudiants de la comarca que cursen els graus Mitjà i Superior són pocs més de quatre mil vuit-cents, mentre que els que fan Batxillerat superan els tres mil tres-cents. És remarcable que la majoria d’estudiants de la Formació Professional del Vallès Oriental són distribuïts entre Granollers i Mollet del Vallès, que són, des de fa anys, dues ciutats punteres en l’Ensenyament de la Formació Professional. Segons la font consultada, el 70% dels alumnes de Grau Mitjà ho fan en aquestes dues ciutats, mentre la resta estudien en altres municipis de la comarca. Aquest percentatge augmenta considerablement quan s’aplica al Grau Superior que quasi arriba a un 85%.

 


L’estadística recull que, per cinquè any consecutiu, els alumnes de formació professional  han augmentant. Les programacions i els currículums específics actualitzats de les diverses especialitats que ofereix la formació professional, cada dia estan més propers, enllaçats i dirigits a les activitats professionals que es desenvolupen en el món laboral i, per descomptat, influeix considerablement la darrera implantació del nou sistema de la formació DUAL. Qui té un bon ofici, avui dia traduït en uns bons coneixements de formació professional, quan finalitza els estudis disposa de certes avantatges a l’hora de trobar feina. D’aquí, possiblement l’augment d’alumnat que en els darrers anys es decideix per triar estudiar formació professional.

 

Edicions locals