Racionalitzar la despesa política a Mollet: un altre cas encara pendent

Redacció

Els resultats de les passades eleccions municipals (PSC 7, Canviem Mollet 7, ERC 7, C’s 3, CiU 2, PP 1) han canviat radicalment la composició de l’Ajuntament de Mollet. Cal doncs, canviar també les formes i els estils del govern, en la línia de: Més participació, Més transparència i Més política social. TOTS els grups municipals hem signat un “Acord per Mollet” que avança en aquestes línies, però el PSC ens ha sorprès negativament amb una proposta de retribucions a grups, regidors i càrrecs de confiança, allunyada d’aquest esperit de canvi. El PSC fa una proposta que manté la lògica, estructura i volum econòmic de la passada legislatura.

 


Canviem Mollet vam presentar una proposta alternativa que representava una disminució del 25% de l’import global. Creiem que l’activitat política ha d’estar correctament remunerada però cal més eficàcia, transparència i optimització.

 


De la proposta del PSC, destaca l’assignació de 5 sous de 42.750 euros a un regidor de cada grup de l’oposició, aportació del tot excessiva, i que pels grups més petits és un autèntic filó. És difícilment explicable i tot apunta a que davant la impossibilitat d’establir acords sòlids amb altres partits, el PSC opta per intentar doblegar voluntats amb substancioses aportacions econòmiques.

 


Ara Mollet-ERC-MES es va abstenir i C’s, CiU, PP, PSC van votar-hi a favor. La nostra posició era difícil perquè ens plantejava el dilema de si acceptar o renunciar a aquests sous. No sense un important debat, la nostra assemblea va optar per no renunciar-hi, ja que seria tot un disbarat que precisament la gent que estem per canviar Mollet renunciéssim a recursos dels que sí disposarien les forces immobilistes. Cal aclarir que tot i estar forçats legalment a que aquest sou sigui nominal, cap dels nostres regidors el cobrarà íntegrament i que els diners seran dedicats a enfortir el treball polític.

 


Hem estat objecte d’atacs per part de les forces que recolzen aquestes retribucions, se’ns diu que la nostra postura és hipòcrita. I responem: el que és hipòcrita és assenyalar-nos i no recordar que només calia votar NO per fer possible un estalvi important. Si haguessin votat el mateix que nosaltres no ens haurien d’assenyalar. Però van votar SÍ, això és el que van votar.

 


Continuarem lluitant per Canviar Mollet en aquest i en altres sentits.

 

Edicions locals