Del 15-M AL 27-S

Redacció

Quatre anys després del 15M, aquest està més lluny que mai. Del  "no ens representen" vam passar a votar i a jugar una vegada i una altre  a la representació, amb nous actors polítics formant part de la casta. Preferim delegar el nostre poder de decisió i  les nostres vides i que altres decideixen per nosaltres.

 


La naturalesa del Poder ja la coneixem: corrupció, abús, privilegis, autoritarisme, repressió...Ens volen fer creure que aixó és una democràcia però no és altra cosa que una dictafura amb dret a votar.  

 


Estem tornant a condicions laborals, drets socials i llibertats de principis del passat segle.  La ideologia del "creixement econòmic" i el culte a la tecnologia és comú a la dreta i l'esquerra, espanyola i catalana, ningú ho qüestiona, i encara menys la pràctica totalitat de la població. El món camina cap al col.lapse de la mà del sistema tecno-capitalista globalitzat. Canviar el món passa per no prendre el poder, per abandonar la lluita pel poder, per canviar les coses des de baix, sense deixar de banda que els canvis personals són també bàsics. Hem de caminar cap una societat sense dominació de cap mena.

 


El prestigiós antropòleg Santiago Genovés, amb el seu experiment de la bassa d'Alcali als anys 70, va arribar a la conclusió que lluita pel poder és la principal causa de la violència.

 


El 27-S és un episodi més del circ electoral que de tant en tant ens monten per a despertar-nos l'il·usió.  En què canviaran les nostres vides? serem independents del capital financer? El FMI, les grans multinacionals...?. No som part d'un país, un estat, que només són abstraccions, sinó d'una cosa molt més ample: som part de la natura, del cosmos.

 


Ni els que hi són ni els qui  vindran ens representen.

Edicions locals