Junts per fer un nou país

Redacció

Les eleccions al Parlament de Catalunya del proper dia 27 de setembre seran crucials per a la història del nostre país. Aquell dia ens juguem bona part del nostre futur col·lectiu. El caràcter plebiscitari (de sí o no a la independència) és pràcticament acceptat de facto per totes les part que concorren a aquests comicis. Hem arribat fins aquí perquè totes -absolutament totes- les propostes d’encaix dels catalans a l’Estat espanyol, així com totes les propostes de fer un referèndum vinculant ens han estat denegades.

 


Som davant d’un repte immens, de gran complexitat. Però els catalans i catalanes fa molts anys que volem un futur millor per als nostres fills i néts. La possibilitat de fer un país nou, de començar de zero, d’administrar els nostres propis recursos, de ser catalans de manera normal a Europa i al món, de teixir unes polítiques socials exemplars a Europa... Són propostes que engresquen molta gent, més enllà dels independentistes clàssics, i que de ben segur que seran les vencedores el 27S.

 


La cohesió social a Catalunya i a Mollet del Vallès està ben assegurada. Tant és l’origen que tinguem, on haguem nascut, ens diguem López, Daví, Mohamed o Novikov. Tots som catalans. Tant és la llengua habitual que parlem a casa nostra. Catalunya és, ha estat i serà terra d’acollida i els nostres pares i avis poden provenir de molts indrets del món. Però és aquí, a la complexa i rica societat catalana, on tenim les oportunitats de viure millor i de construir un futur compartit. És per això que defugim de discursos etnicistes que la societat catalana té plenament superats. Aquesta és la nostra raó de ser.

 


Les nostres organitzacions polítiques, CDC i ERC, són diferents, provenen de tradicions diverses i segur que prendran camins diferents en un futur. Però ara ens hem trobat, en un moment únic, a la candidatura de Junts pel Sí. Una candidatura oberta, plena de societat civil, plena de vida i de gent que vol un nou estat per viure millor. És per aquest motiu que lluitem plegats i és per això que el passat 8 de setembre la plaça Prat de la Riba va viure un dels actes polítics més grans fets a Mollet amb la presència de gairebé 800 persones. La il·lusió als ulls dels molletans i molletanes que van ser-hi ens va quedar gravada a la retina.
Som en un moment excepcional. Les properes eleccions marcaran les properes generacions i les seves vides. I és per un futur millor que lluitem i que desitgem una Catalunya lliure que pugui desenvolupar-se amb plenitud. Junts pel Sí és l’oportunitat que estàvem esperant fa molts anys: no podem desaprofitar l’ocasió. I així ho farem.

 

Edicions locals