Josep, ets collonut!

Redacció

Hi ha persones que donen tant durant la seva vida que, quan t’assabentes que han mort, et deixen amb un sotrac a dins i una sensació que et fa pensar “I ara què farem?”. En Josep Pujol era una d’aquestes persones. Entusiasta, generós, senzill per una bondat que el feia defugir de protagonismes, de fames i de mesquineses. Honest, positiu, compromès. Tenia aquella virtut que no tenen gaires persones que era la de fer-te sentir alegria quan el veies, perquè la seva presència sempre confortava.

 

 

Era una home d’una gran humanitat i tot el que feia era, sobretot, per fer gaudir els altres, perquè això era part dels valors que el constituïen. Segur que ell no voldria sentir a parlar de ser una persona insubstituïble. Segur que no, però el conjunt de les seves virtuts personals, la seva manera de fer afable, amable, et fan adonar que no sempre és fàcil trobar persones com ell. I que el que has viscut amb ell és una experiència que t’enriquirà sempre. I que la bondat, ser bona persona, amb la intel·ligència i la voluntat de voler ser-ho, és el valor personal més indiscutible, i que en el moment de la veritat absoluta dels humans,  el de la mort, és el que preval per sobre de tot i queda com a llegat.  I això cal saber-ho i aprendre-ho.

 

 

Feia molts anys que ens coneixíem: de ben joves, quan tot és encara possible a la vida, fent el  ressopó a El Mirall per anar després de festa; més tard, saludant-nos com a veïns i conciutadans i com a amics, quan ens veiem; i agraint-li sempre, com a alcalde, la seva valuosa,  i ara ja sabem que imprescindible, aportació en la Colla de Geganters i conduint el cotxe que obria pas als nostres Reis d’Orient pels carrers de la ciutat la nit gelada i màgica de gener. Encara recordo una dia xafogós de Festa Major, quan colze a colze, o, millor dit, braç per braç, vam estirar la corda per arrossegar el camió en una de les activitats famoses dels Morats.

 

 

El Vicenç i la Marineta, el Mir, la Guillema i la Mariona ploren la teva absència. Els havies fet ballar per tantes i tantes places d’arreu, airosos i elegants, orgullosos, ells i tu, de representar la ciutat! Això és una manera de dir que nosaltres també et trobarem a faltar molt.

 

 

Josep, el dia del teu enterrament, els teus fills i molts amics lluïen una samarreta que deia que eres collonut. Crec que és el millor resum de vida possible, un eslògan que, malgrat el moment tan trist, proclama com t’ha estimat la gent i ho fa amb alegria i empenta, tal com hauries volgut tu, de ben segur. Josep, sempre estaràs amb  nosaltres.
 

Edicions locals