Transparència i pressupostos

Redacció

El passat dilluns va tenir lloc el Ple dels pressupostos, que segurament estarem tots d’acord en que és el Ple més important de tot l’any.

 


En una votació com la dels pressupostos, el menys important és si els partits voten a favor o en contra. Qualsevol sentit del vot és totalment legítim, però donada la transcendència que té per als ciutadans que els pressupostos siguin acceptats o rebutjats, la votació ha de ser molt ben justificada i pensant sempre en el benefici comú.

 


Convergència va votar a favor dels pressupostos, malgrat que amb un posicionament crític en alguns aspectes. El nostre vot el vam fer públic amb anterioritat als mitjans i a la ciutadania, presentant una anàlisi detallada i objectiva dels pressupostos, les conseqüències de les diferents opcions de vot i la justificació del nostre posicionament. Aquesta anàlisi ha estat disponible al nostre web una setmana abans del Ple. També ho vam fer en el Ple d’ordenances i taxes fiscals, presentant totes les nostres propostes públicament i avançant gairebé dos mesos les nostres propostes per als pressupostos.

 


Com ja hem dit, el més important d’unes votacions no són les orientacions dels vots, sinó la seva justificació de cara a la ciutadania que ha de ser raonada i objectiva. Això és l’únic que diferenciarà un vot basat únicament en la ideologia i en la estratègia política partidista d’un vot responsable, objectiu i pensant en el bé comú. A més, el raonament del vot, així com tots els mitjans d’anàlisi que es posi a disposició dels ciutadans, els permetrà treure les seves pròpies conclusions sense que s’hagin de creure a ulls clucs el que diguin els partits polítics. La transparència per nosaltres és precisament això: justificar i explicar les nostres accions i dotar a la ciutadania de les eines necessàries per fer les seves pròpies valoracions.

 


Aquesta manera de fer no ha estat  precisament la que una vegada més han emprat altres partits que com nosaltres estan a l'oposició i sempre s'omplen la boca fent referència a la transparència.
 

Edicions locals