Per una escola pública de qualitat

Redacció

Un altre any arriba el període de matriculacions per als nostres fills i filles i lamentablement tornem a parlar del mateix problema que fa uns anys ençà, el deteriorament progressiu de l’educació pública. I quin és el problema? Molt senzill. Per moltes voltes que li vulguem donar al final arribarem a la conclusió que la qüestió és, en realitat, quin model de societat i quin sistema educatiu volen els que en aquest moment governen el nostre país.

 


Aquest model en aquests moments no garanteix la igualtat d'oportunitats a les nostres escoles i instituts. Un model que ataca contínuament a l'escola pública mentre preserva els interessos de les escoles concertades i privades. I és per això que volem denunciar les polítiques educatives que només parlen de xifres i planifiquen l'educació amb una visió economicista per sobre de la humana, perquè els números no tenen ànima, no tenen problemes, no tenen un futur a viure, no pateixen, no són discriminats.

 


I Mollet no s'escapa a aquestes polítiques de retallades. Tornem a parlar de tancament de línies de P-3 a l'escola pública, tornem a parlar de la massificació dels nostres instituts i que aquest any arriba a la situació d’haver de buscar un nou emplaçament per algun grup de secundaria i tornem a parlar de la manca d'inversió en el manteniment dels edificis de les escoles i instituts públics, que fan inadmissibles les condicions que pateixen els i les nostres estudiants.   

 


És per tot això que volem preguntar al govern de la Generalitat de Catalunya si els nostres fills i filles, que són el futur del nostre país, han de patir totes les retallades ideològiques que comporten un pitjor sistema educatiu i unes pitjors condicions a l'escola pública. Els nostres governants tenen una oportunitat única per posar al lloc que li pertoca a la nostra educació. Si tal com ens estan dient volen començar a construir un nou país, cal que comencin a passar a l'acció i deixar-se de paraules buides. Perquè els que coneixem el món educatiu sabem que la nostra educació està tocada greument.

 


Per això volem la disminució de ratis a les aules, la construcció del quart Institut a La Vinyota , la inversió necessària pel manteniment de les instal·lacions educatives i la planificació obligada perquè les nostres escoles i instituts gaudeixin d’una educació digne.

 


Per una escola pública de qualitat!!

 


Prou retallades!!

 

Edicions locals