Millor units

Jordi Olivé

Tenim un exministre socialista català que escriu un llibre per denunciar les falsedats del discurs econòmic independentista, però acaba reconeixent que amb la independència hi hauria més recursos per Catalunya.

 


Tenim nous polítics que diuen que poden canviar-ho tot, però continuen fent com la vella política: no acaben de definir la seva proposta, continuen intentant separar els catalans segons el seu origen (demanen el vot als fills dels immigrants), i fins i tot, proposen un front comú a favor del dret a decidir. Quants anys més cal defensar el dret a decidir?

 


Tenim un expresident socialista que mentre ens demana seny i reclama diàleg ens compara amb els feixistes i nazis dels anys 30.

 


Ens volen fer votar amb el temor de quedar fora de la Unió Europea. Però el ritme d’inversions estrangeres a Catalunya no afluixa i ens demostra que si això passés, seriem com Noruega, Suïssa o Andorra.

 


Diuen que amb la independència quedarem aïllats al món.  Però és justament ara quan ens intenten mantenir aïllats. En ple 2015, AENA encara està forçant a companyies que volen volar a Barcelona, a volar fins Madrid. I per cert,  com van les obres del corredor del mediterrani per al transport de mercaderies? Ja han començat?

 


Diuen que  les organitzacions empresarials estan en contra de la independència. Però la realitat és que totes les organitzacions empresarials de Catalunya, excepte Foment del Treball, han fet públic el seu "suport incondicional" al resultat de les urnes del 27-S. No serà  que els empresaris que es juguen el seu patrimoni estan a favor del Procés i els que treballen amb els diners de tots i viuen de l’estat hi estan en contra?

 


I mentre ens distreuen amb els seus arguments, deixen de parlar del més important, del que encara crearia més independentistes, de la constant que es manté any rere any i és la mostra del dèficit fiscal que patim els catalans: som el 16% de la població de l’Estat, generem un 20% de la riquesa, paguem el 24% dels impostos i per contra la inversió de estatal és inferior a l’11%.

 


Per aquests motius, i molts més, cal que aquest 27-S tots votem clarament a favor de la independència!

 

Edicions locals