El futur pinta millor del que sembla

Patricia del Pozo

Mentre veiem amb els nostres propis ulls hiverns en els quals no fa fred, estius massa calorosos, primaveres i tardors quasi inexistents, mentre hi ha científics i experts diversos de tot el món que es passen el dia discutint i intentant demostrar si el canvi climàtic és real o no, les escoles de Mollet fan propostes, accions, s’impliquen  i amb el seu esforç posen el seu granet de sorra per canviar les coses i combatre el canvi climàtic.

 


Els i les alumnes, i tot el personal de les escoles Can Besora, Cal Músic, Joan Abelló, Sant Jordi i Sant Vicenç s’han implicat per reduir els seus consums energètics. Em sembla que són un exemple per tota la resta de nosaltres. Hi han dedicat el seu temps a pensar com i de quina manera podrien reduir els consums per a ser més eficients, com estalviar aigua i llum, en definitiva a fer consciència col·lectiva sobre el medi ambient i després han aplicat les idees que han tingut, he de dir que amb molt bon encert. I estic convençuda que tot aquest treball també l’apliquen a casa seva, augmentant així l’abast de les seves bones idees.

 


Aquests gestos, que poden semblar petits, no ho són pas, perquè van sumats a d’altres que es fan paral·lels a la nostra ciutat, com les accions derivades del reconeixement Green Leaf, que atorga la comissió europea i que han fet que Mollet sigui la capital Europea del Medi Ambient.

 


Una felicitació a títol personal a tots els que hi heu participat del projecte 50/50, a tots alumnes, professors i professores... perquè ens heu demostrat que els petits canvis són poderosos, com ens deia el Capità Enciam fa ja uns anyets quan ens ensenyava a reciclar.

 


A vegades, quan sembla que hi ha poc espai per a l’esperança, es veu un raig de llum al fons que ens torna a fer creure que les coses poden canviar a millor. Cada gest i cada acció, per petita que ens pugui semblar, és una inversió de futur, cada cèntim estalviat és un petit pas per tornar a recuperar el nostre planeta, per millorar la qualitat de l’aire que tots respirem, per salvar els nostres rius... perquè quan tots ens impliquem, el futur pinta millor del que sembla.

 

Edicions locals