Mollet: un exemple per a l’ONU

Patricia del Pozo

Mollet és una ciutat que fa tot just una setmana, el 4 de novembre, celebrava un nou any de vida. Ja han passat més de 1000 anys d'ençà que va sortir per escrit per primera vegada el nom de Mollet, des d'aleshores la nostra ciutat ha canviat molt. Ens hem anat fent grans, però d'una manera molt sostenible, som una ciutat amb tots els serveis, però conservem l'essència d'un poble verd i amb caràcter propi.

Tenim elements que ens recorden que ja fa molts anys que aquestes terres estaven plenes de vida, com per exemple el Menhir, l’arquitectura modernista del Teatre Can Gomà i obres modernes com les pintures de Joan Abelló. A més, també tenim Gallecs, Pinetons i desenes de parcs, jardins i carrers destinats al gaudi només de les persones. La suma de tot fa un Mollet genuí i singular.


Però Mollet no és un municipi tancat en si mateix, és exemple al món per moltes coses. El 2015 Mollet va ser Capital Europea del Medi Ambient, al 2017 serà Ciutat Europea de l'Esport i fa uns dies va ser exemple de bones pràctiques a l'ONU, a una conferència sobre habitatge on es parlava dels compromisos per a un desenvolupament sostenible de les ciutats de tot el món, una notícia que és molt important per a la ciutat. La conferència ha donat l'oportunitat a què tot el món pugui conèixer la bona feina que es fa a Mollet.


Mollet està a diferents projectes internacionals, hi ha dos que han fet que Mollet sigui exemple per a altres ciutats del món i que fes que l'ONU volgués que Mollet hi fos present a la seva conferència: el projecte Diet for a Green Planet (dieta per a un planeta verd), que és un projecte on Mollet és pioner i que ara es pot estendre per a tot el món, i que busca incrementar la qualitat de l'alimentació als menjadors escolars i l'economia local, fent que els nostres fills mengin productes de qualitat i de productors de la zona. Productes de kmO. I el projecte Agri-Urban, que aposta per la producció agrícola sostenible i de qualitat permetent reactivar l'economia local i la creació de nous llocs de treball.


N'hem d'estar orgullosos que la nostra ciutat aposti per la sostenibilitat i el creixement verd. Feliç aniversari, Mollet i per molts anys més!

Edicions locals