Seguim lluitant per evitar el tancament de línies de P3

Redacció

Fa pocs dies coneixíem que al conjunt de Catalunya tancaran un total de 67 grups de P3 el curs vinent. En el cas de la nostra ciutat, el Departament d’Ensenyament ha comunicat la supressió d’un grup de P3 a l’escola Col·legis Nous.

 


Des de l’equip de govern hem impulsat i seguirem impulsant diverses mesures de pressió per a que el Departament d’Ensenyament faci marxa enrere i revisi aquesta decisió. Ho tenim clar, no volem que tanqui cap grup de P3 de la ciutat. Creiem fermament que la baixa natalitat és un moment òptim per a impulsar mesures que millorin la qualitat educativa, com ara una baixada de ràtios a totes les escoles. Es tracta d’una opció que no suposaria cap despesa afegida al que es destina aquest curs actual, i és evident que milloraria l’atenció que reben els alumnes.

 


També ens preocupa el futur de l’Institut Aiguaviva, ubicat en un edifici cedit per l’Ajuntament de manera provisional, i la manca d’inversions a les infraestructures de les escoles des de l’any 2010. L’Ajuntament, sense ser la seva competència, aporta anualment entre 100.000€ i 130.000€ per a inversions i millores, però cal invertir-hi més.

 


Creiem que és important englobar aquests problemes dins de la manca de planificació educativa que pateix la ciutat. Una planificació a mig termini consensuada amb la comunitat educativa de la ciutat és clau, ja que ara mateix sembla que les decisions siguin improvisades any a any. Des de l’equip de govern, seguirem reclamant al Departament d’Ensenyament aquesta planificació, com a mínim, a 4 anys vista, i que respongui a criteris objectius, no simplement a criteris econòmics.

 


Està en joc el futur dels infants de la nostra ciutat i per això seguirem lluitant fins al final. Tenim exemples del passat que demostren que la lluita serveix, i que ha fet que el Departament fes marxa enrere en alguna de les seves decisions. Per això donem ple suport a l’AMPA de Col·legis Nous en totes les seves reivindicacions i des de l’Ajuntament de Mollet del Vallès seguirem fent tot el possible per a que el Departament d’Ensenyament revisi la seva decisió.

 

Edicions locals