Prou retallades a l’escola pública!

Redacció

Últimament la comunitat educativa de Mollet ha viscut amb preocupació les comunicacions del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya en les quals s'informa que es produeix una reducció de les matrícules de P3 de tal manera que el Departament d’Ensenyament obliga al tancament de diferents grups de P3 al nostre municipi per  al proper curs.

 


A Mollet, segons aquestes informacions, podrien estar afectades de tancament almenys tres línies.  Ja hem patit en els últims anys el tancament de quatre línies a l’escola pública, suposant en un dels casos el tancament definitiu d’una de les escoles de la nostra ciutat.

 


Un dels altres problemes que patim a la nostra localitat és la situació de l’educació  secundària. Denunciem la manca de voluntat per construir el quart institut, cosa que provoca que pel curs 2016/2017 s’hagin de buscar solucions no definitives i de dispersió dels alumnes de l’Institut Aiguaviva amb tota la problemàtica que això comporta.

 


Per tot això, des de Canviem Mollet denunciem que sustentar la decisió només en l’estalvi econòmic és una postura que perd el sentit més estricte de l’educació, que és fomentar l’aprenentatge i el desenvolupament integral de les persones formades i compromeses amb el futur.

 


Des de Canviem Mollet, creiem que cal fer una lectura diferent a la solució adoptada que considerem purament economicista, i que forma part d’un procés profundament ideològic i de canvi de model educatiu que el govern de la Generalitat de Catalunya està imposant en el nostre país, que no és un altre que el deteriorament conscient de l’escola pública i l’inequívoc afavoriment de l’escola privada. Nosaltres entenem que s’hauria d’aprofitar el descens de la natalitat per reduir les ràtios a les aules, millorar la qualitat educativa i  atendre a la diversitat.

 


Per tot això, des de Canviem Mollet demanem fer efectiva una reducció de ràtios fins a 20 alumnes per als nous grups de P3 i garantir el manteniment de les plantilles de treballadores i treballadors actuals. També demanem la construcció del quart Institut a La Vinyota i fer la inversió necessària per poder mantenir les nostres instal·lacions educatives en condicions dignes.

 

Edicions locals