Un govern CONTRA el poble

Redacció

Des de l’entrada en vigor de la Llei 24/2015 s’ha aconseguit evitar 32.000 talls de subministrament. Quan el Parlament de Catalunya va aprovar per unanimitat una llei per lluitar contra la pobresa (Llei de mesures urgents per a afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica), pretenia això, i molt més.

 


Aquesta llei ha estat el resultat de la ILP contra els desnonaments i la pobresa energètica que va impulsar la PAH, l’Aliança contra la Pobresa Energètica i altres moviments socials. Ha estat el fruit de la mobilització social, que ha volgut plantar cara i aturar els efectes de la crisi que pateixen moltes famílies.

 


Però quan encara calia concretar aspectes pràctics de la llei, com la seva implementació o els recursos econòmics, el Govern de l’estat espanyol ha presentat un recurs de suspensió davant el Tribunal Constitucional. Al·leguen que hi ha aspectes que poden ser inconstitucionals.Així doncs: el poble legislant per pal·liar els efectes d’una brutal crisi, i el Govern del PP, que ha estat incapaç en aquests anys de generar cap mecanisme per rescatar les persones, la única acció que fa és impedir, bloquejar, i amb cinisme, argumenta que va contra la igualtat dels espanyols.

 


El recurs és parcial però crucial. Es mantenen les obligacions de reallotjar famílies en risc de desnonament i el fons per actuar contra la pobresa energètica, però es buida la norma de les eines que recollia:  Se suspèn l'obligació que els grans tenidors ofereixin lloguers socials abans de desallotjar-los; S' anul·la la possibilitat que l'administració obligui a cedir pisos buits durant un període mínim de tres anys; S'impedeix que sigui obligatòria la mediació entre els bancs i les famílies.

 


No hi ha voluntat política per part del govern espanyol, de legislar per fer front a la pobresa.

 


El govern del PP, amb aquest recurs, torna a atacar el poble, als més vulnerables. Torna a defensar bancs i entitats financeres per davant de persones, i el dret de la propietat per davant del dret a l’habitatge i els subministres com a dret bàsic de les persones.

 


Canviem Mollet ens sumem a aquest front comú d’ajuntaments i Generalitat contra aquest recurs inacceptable, cínic i vergonyant. Seguim donant suport al treball que es fa des de l’Ajuntament de Mollet, i des de les diferents entitats socials.

 

Edicions locals