Una Diada catalanista popular i d’esquerres

Redacció

El pròxim 11 de setembre se celebra com a cada any la Diada Nacional de Catalunya. Però aquest any és especial i significativa. Aquest any commemorem el 40è Aniversari de la gran reivindicació històrica de la Diada a Sant Boi el 1976.

 


Va ser a la Diada de 1976 quan les classes populars catalanes van sortir al carrer amb un crit unitari per allunyar tot el que significava el franquisme i per tal d’iniciar la recuperació dels drets socials i nacionals perduts a Catalunya.

 


Aquest any, amb més èmfasi, hem de recuperar aquest esperit reivindicatiu i, com sempre, tornar a sortir als carrers per simbolitzar que en aquesta Diada seguim reivindicant qüestions innegociables com són el dret a decidir i la defensa dels drets públics.

 


És moment de sortir al carrer per mostrar el nostre rebuig de cara als esdeveniments d’aquestes darreres setmanes i emmarcats en el pacte d’investidura PP-C’s, un pacte més recentralitzador encara si cap, i on estan marcats l’ofec de les voluntats plurinacionals, i les polítiques econòmiques que només afavoreixen a uns pocs.

 


Malgrat això, no hem de caure en l’error de presentar aquesta Diada d’una manera plebiscitària. No es tracta d’unionisme versus separatisme. No es tracta de l’immobilisme PP-C’s-PSOE, ni de la idea de desconnexió unilateral no democràtica que defensen CDC-ERC-CUP, com a solució als reptes a què s’enfronta la societat catalana. Hem de recuperar la Diada Nacional de Catalunya com a símbol d’una Catalunya plural i inclusiva, més enllà dels intents de monopolització.  

 


Es tracta de sumar i unir el sentiment del catalanisme, en comptes de dividir el poble de Catalunya. Per això el pròxim 11 de setembre, En Comú Podem convoca un acte unitari a Sant Boi a les 11 del matí, per tal de mostrar la vigència del catalanisme popular. Hem de reivindicar el dret a decidir de Catalunya i el caràcter multicultural, internacionalista i de defensa dels serveis públics i la plurinacional de l’Estat.

 


Des de Canviem Mollet animem a recuperar la Diada de la gent del carrer, de les forces del canvi i la recuperació dels drets socials perduts.

 


Fem una Diada Nacional de Catalunya rica i diversa, fem realitat el canvi de les forces catalanistes d’esquerra.

 

Edicions locals